Sådan laver du selv pomfritter efter McDonalds-opskriften - og ja, de indeholder kød!

Laura Nygaard

|

26/05/2015

Dagens topnyheder

I januar afslørede McDonald’s den hidtil hemmelige opskrift på de sprøde gyldne pomfritter via en YouTube-video, der fulgte pomfrittens vej fra kartoffel til mund.

Og højst overraskende indeholdt den simple ret hele 19 ingredienser. Bla. naturlig kødsmag(!).

McDonalds Danmark oplyser dog, at der er forskelle på de forskellige landes opskrifter, og den danske fødevarelovgivning tillader ikke at lave pomfritter på samme måde.

På deres hjemmeside lover de altså, at de danske pomfritter ikke indeholder kød. Så vegetarerne kan ånde lettet op. Med mindre de har spist pomfritter i USA...

Vil du alligevel prøve den særlige opskrift, har Popsugars madblogger Brandi Milloy udviklet en mere simpel udgave af den originale opskrift, så du selv kan prøve den af. 14 af ingredienserne er nemlig tilsætningsstoffer, der sørger for, at pomfritterne kan holde til at blive transporteret rundt uden at blive fordærvet.

Så med mindre du selv overvejer at banke en forretning op, så skal du kun bruge følgende:

- To kartofler
- Jordnøddeolie - nok til at dække alle pomfritterne i en dyb pande
- 1-2 teskefulde majssirup
- 2 spiseskefulde kødfedt (du kan passende stege en hakkebøf til en burger og gemme lidt af fedtet)
Alternativt kan du bruge bouillon
- Salt

Sådan gør du:

- Skræl kartoflerne og skær dem i stave.
- Put dem i en skål og hæld vand over, til det lige dækker.
- Rør siruppen i vandet og stil det i køleskabet i 30 minutter.
- Dub dem derefter tørre med et viskestykke.
- Opvarm nok jordnøddeolie til at det kan dække kartoffelstavene til 190 grader i en dyb pande med tyk bund.
- Steg fritterne i 90 sekunder.
- Læg dem på bagepapir og lad dem køle af i køleskabet i 10-15 minutter.
- Hæld stegefedtet i jordnøddeolien og hæv temperaturen til 200 grader og steg igen i 5-6 minutter.
- Hæld salt over og nyd!

Se fremgangsmåden i videoen herunder:

 

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: