Så gik den ikke længere: 'Den sorte svane'-advokat tiltalt

Emil Martesen

3 timer siden

|

30/09/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Så gik den ikke længere.

Dagens topnyheder

Flere millioner danskere har set dokumentarserien 'Den sorte svane', der har rullet over skærmen på TV 2. Den er desuden også tilgængelig på streamingtjenesten TV 2 Play, hvor flere seere så alle afsnit i et hug.

Det har chokeret mange at se, hvordan underverdenen tilsyneladende samarbejder med alt fra advokater til tilsyneladende lovlydige rigmænd.

Den noget så omdiskuterede dokumentar har også sat gang i noget af et efterspil.

Et efterspil som i den grad får panderynkerne frem hos danskerne.

Den populære dokumentarserie har allerede haft konsekvenser for flere af de involverede, og det kan advokaten Lise Roulund i den grad skrive under på.

Hun er nemlig tiltalt for hvidvask af over 33 millioner kroner.

Det skriver Ekstra Bladet.

Efter længere tids navneforbud har Østre Landsret nu ophævet restriktionen, hvilket gør det muligt at forbinde hendes navn med sagen.

Allerede i september udsendte National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) en pressemeddelelse om anklagerne mod en advokat for hvidvask og misbrug af sin stilling, men først nu kan offentligheden knytte navn til den opsigtsvækkende sag.

Sagen mod Lise Roulund, der gennem flere år har været under NSK’s lup, omhandler i alt 15 kunders finansielle transaktioner til en værdi af 33,3 millioner kroner, hvor pengenes oprindelse ikke blev efterforsket.

Hertil kommer påstande om, at hun har misbrugt sin klientkonto til fordel for Fasar Abrar Raja, hvilket blev dokumenteret på skjult kamera i TV 2-dokumentaren.

I udsendelsen fremstår det, at Lise Roulunds klientkonto blev brugt som en driftskonto for Fasar Abrar Raja, efter hans egne midler blev mistænkt for ulovlig aktivitet.

Der er for alvor lagt i kakkelovnen til en spændende retssag, hvor Lise Roulunds forsvarsadvokat Anders Riisager oplyser, at hans klient Lise Roulund nægter sig skyldig i alle anklager.