Riis' superhjælper triumferer: Ny sejr til Tinkoff-Saxo i Giro d'Italia

admin

|

31/05/2014

Dagens topnyheder

Bjarne Riis-rytteren Michael Rogers understregede lørdag, at han har været bomstærk i årets udgave af Giro d'Italia.

Den 34-årige australske cykelrytter fra Tinkoff-Saxo-mandskabet vandt på dramatisk vis den bjergrige 20. etape, da han viste sig som den stærkeste blandt hele 17 udbrydere, der kæmpede om etapesejren på det afsluttende bjerg.

Det var etapesejr nummer to for Rogers i årets Giro d'Italia, efter at han også triumferede på løbets 11. etape.

Etapen på 167 kilometer fra Maniago til Monte Zoncolan sluttede med en barsk kategori-1-stigning.

Blandt de 17 udbrydere, som prægede etapen, var der foruden Rogers også en anden Tinkoff-Saxo-rytter i form af Nicolas Roche. Sidstnævnte kunne ikke blande sig i etapesejren.

Til sidst var det en duel mellem Rogers og italieneren Francesco Bongiorno fra Bardiani-holdet. Det store drama fandt sted med lidt under tre kilometer fra toppen, da en fan ville hjælpe Bongiorno med et skub.

Uheldigvis for Bongiorno røg han op i Rogers' baghjul, så Bongiorno nærmest måtte stå af cyklen. Det udnyttede Rogers prompte til at skabe det afgørende hul, og til sidst kunne australieren alene køre over målstregen.

Udbryderne havde et solidt forspring på flere minutter til favoritterne i det samlede klassement, som tilsyneladende ikke var interesseret i sejren på løbets næstsidste etape, der reelt også var Giroens sidste reelle udfordring.

Søndagens 21. og sidste etape på 172 kilometer fra Gemona del Friuli til Trieste er helt flad, og der er lagt op til en paradekørsel.

/ritzau/