Verdens stats- og regeringschefer taler meget om vigtigheden af det forestående FN-klimatopmøde, der kaldes sidste chance for at forhindre irreversible klimaforandringer.
Men de færreste af dem har meldt deres ankomst, formentlig af frygt for endnu en pinlig skuffelse som ved COP15-topmødet i København for seks år siden.
To større lande i øst - Australien og Japan - bryder nu isen og melder sig klar til at tage slagsmålet i Paris.
Efter denne uges formøde i Bonn er der lagt op til en ny klimagyser med en skarpt optrukket front mellem de rige og de fattige lande.
Den australske premierminister, Malcolm Turnbull, er tilsyneladende ikke bange for at tage diskussionen om blandt andet finansiering til ulandene, så man kan blive enige om en aftale, der skal bremse den globale opvarmning.
Turnbull overtog posten som regeringschef i september fra Tony Abbott, hvis plan var at blive hjemme og i stedet sende landets udenrigsminister, Julie Bishop.
Turnbull siger til avisen Guardian Australia, at det er hans "intention at møde op".
Også den japanske premierminister, Shinzo Abe, har skrevet Paris i sin mødekalender for december, oplyser japanske regeringskilder ifølge Chicago Tribune.
Kommer Shinzo Abe til Frankrig, vil det være første gang, at han deltager i et FN-klimamøde siden COP15 i København i 2009.
Mødet i København blev en skuffelse. Det sluttede i uskønne og kaotiske scener, hvor statsledere som Barack Obama, Nicolas Sarkozy og den tyske kansler, Angela Merkel, sad og stirrede trætte på hinanden uden at blive enige.
Det vil toppolitikerne gerne undgå, og derfor er det usikkert, om de vil møde op i Paris.
Australien er med landets kulkraftværker et af de sorte får, når det kommer til udledning af fossile brændstoffer.
Regeringen går efter at reducere sin udledning af drivhusgasser med 26 procent inden 2030 i forhold til 2005-niveau.
Turnbull har sagt, at han er klar til at gå længere med et mere ambitiøst reduktionsmål. Det afhænger imidlertid af, om andre lande er klar til at gå samme vej, slår han fast.
/ritzau/