admin

10 år siden

|

18/03/2014

Der er formentlig ikke mange af tilskuerne på det velbesøgte Estadio Santiago Bernabeu, der vil huske tirsdagens 1/8-finale i Champions League for kampens sportslige værdi.

3-1 endte opgøret mellem Real Madrid og de tyske gæster Schalke 04, men de 90 minutter havde mest form af en hyggelig træningskamp for at holde benene i gang eller beskæftigelsesterapi for at få tiden til at gå.

Alt var nemlig afgjort efter den første kamp i Gelsenkirchen, hvor Real vandt en knusende sejr på 6-1, og derfor var begge trænere før returkampen enige om, at det allerede var overstået på forhånd.

Især for spanierne var det en fin situation, fordi Real Madrid skal møde ærkerivalen FC Barcelona i den spanske liga søndag aften i en kamp, der kan få afgørende betydning for mesterskabet.

Derfor sparede træner Carlo Ancelotti da også en lang række stamspillere, selv om rutinerede kræfter som Sergio Ramos, Xabi Alonso og Cristiano Ronaldo trods alt figurerede i startopstillingen.

Efter få minutter kom også Gareth Bale i spil, da han afløste en skadet Jesé Rodriguez, og det var netop Bale, der efter 20 minutter lagde op til Ronaldos føringsmål.

Det fik dog kun hjemmeholdet til at sænke tempoet yderligere, og 10 minutter senere kunne Tim Hoogland udligne, da hans ellers ufarlige skud blev rettet af og snød Iker Casillas i målet.

Anden halvleg sneglede sig af sted, mens Schalke dog i perioder fik sat hjemmeholdet under et vist pres.

Men på to mål på to minutter sørgede madrilenerne for, at tyskerne også i kamp nummer to blev sat eftertrykkeligt på plads.

Først tromlede Ronaldo sig igennem og passerede Ralf Fährmann i målet med et fladt skud, og kort efter stod Alvaro Morata rigtigt placeret i feltet, da Bale sendte en tværbold lige ind i fødderne på ham.

Med de samlede cifre 9-2 gik to ulige 1/8-finaler til ende, og Real Madrid viste, at holdet - selv for nedsat kraft - er en stor mundfuld for de allerfleste.