10 år siden

|

03/04/2014

Real Madrid kom onsdag aften tættere på at revanchere sidste sæsons Champions League-semifinalenederlag til Borussia Dortmund.

På hjemmebane vandt spanierne 3-0 i den første af to kvartfinaleopgør mod tyskerne, og dermed får Dortmund svært ved at gentage triumfen fra sidste sæson, hvor det blev til en samlet 4-3-gevinst.

Hjemmeholdet spillede i et yderst opskruet tempo fra første sekund, og allerede i det tredje minut gav det bonus, da Gareth Bale nettede til 1-0.

Lidt over midtvejs i første halvleg gjorde Isco det til 2-0. Den spanske midtbanespiller have fået chancen fra start, fordi Angel Di Maria kort inden kampstart meldte fra med maveproblemer.

Dortmund, som i fire kampe mod Real Madrid i sidste sæsons turnering var uden nederlag, havde det svært på alle fronter.

Defensiven var konstant udfordret, og både Bale og Cristiano Ronaldo sendte farlige frispark af sted mod Dortmund-keeper Roman Weidenfeller.

Offensivt manglede tyskerne i den grad den polske stjerneangriber Robert Lewandowski, som var i karantæne. Netop polakken scorede alle fire Dortmund-mål i sidste sæsons semifinale.

I anden halvleg havde tyskerne faktisk nogle fine scoringsmuligheder, men manglende skarphed og selvopofrende Real Madrid-spillere forhindrede Dortmund-mål.

Et lille kvarter inde i anden halvleg var en fejlaflevering skyld i, at Real Madrid opsnappede bolden tæt ved Dortmunds mål, og til sidst kunne Ronaldo nemt trille bolden i mål til 3-0. Portugiseren lod sig udskifte i slutfasen.

Der er returkamp på tirsdag i næste uge.