Real Madrid knuser Bayern og er i CL-finalen

admin

|

30/04/2014

Real Madrid får efter mere end 10 års ventetid atter chancen for at vinde det mest fornemme trofæ i europæisk klubfodbold.

Cristiano Ronaldo og holdkammeraterne spillede sig tirsdag aften videre til finalen i Champions League med en knusende sikker udesejr på 4-0 over de regerende CL-mestre fra Bayern München.

Det var ventet, at Josep Guardiolas Bayern-mandskab ligesom i Madrid ville dominere opgøret massivt, men fodbold er et uforudsigeligt spil.

Tyskerne, der for en uge siden tabte 0-1 i Spanien, blev konstant udfordret af de hurtige madrilenske angribere, som virkede opsatte på at pille modet fra Bayern-spillerne med en hurtig scoring.

Bayerns forsvar var tydeligvis instrueret i at holde et vågent øje med Real Madrids topscorer Cristiano Ronaldo.

Det betød til gengæld, at værterne glemte alt om at mandsopdække Sergio Ramos, der efter et kvarter kunne heade gæsterne på 1-0 efter et hjørnespark.

Chokket nåede knapt at lægge sig blandt tilskuerne på Allianz Arena, før den spanske forsvarsspiller kopierede sig selv og headede et frispark i mål til 2-0, efter at holdkammeraten Pepe havde fået en hårtot på.

Målene tvang hjemmeholdet frem af banen. Men det blev kynisk straffet efter en halv time, da Real Madrids lynhurtige Gareth Bale sprintede mod målet og uselvisk servede bolden for fødderne af Cristiano Ronaldo.

Med en sikker afslutning gjorde portugiseren det til 3-0 med sin 15. scoring i dette års udgave af Champions League. Aldrig før har nogen spiller lavet så mange mål i en enkelt CL-sæson.

Frustrationerne hos Bayerns spillere begyndte at udmønte sig i svinestreger. Franck Ribery burde være blevet udvist, da han gav en lussing til gæsternes Daniel Carvajal kort før pausen.

Opgøret mistede sin nerve i de sidste 45 minutter, hvor Real-træner Carlo Ancelotti blandt andet tillod sig at udskifte Sergio Ramos for ikke at risikere en mulig karantæne i finalen om godt tre uger.

Det står dog klart, at Ancelotti ikke kan gøre brug af Xabi Alonso på midtbanen, efter at han modtog en advarsel tirsdag aften.

I kampens sidste minut scorede Cristiano Ronaldo på et direkte frispark. Portugiseren skød smart bolden under tyskernes mur til 4-0. Samtidig bragte han måltotalen i CL op på imponerende 16 scoringer.

Finalen i Champions League bliver spillet den 24. maj i Lissabon. Modstanderen bliver enten Chelsea eller Atlético Madrid, der spiller returopgør onsdag i London. Det første opgør i Spanien endte 0-0.

Real Madrid vandt senest Champions League i 2002.