Pytlick: Østrig skulle ikke have haft så mange mål

admin

10 år siden

|

07/06/2014

Dagens topnyheder

Det sker ikke ret tit, at der bliver scoret 29 mål mod det danske kvindelandshold i håndbold, og havde det ikke været fordi, at danskerne samtidig lavede 33 mål i den anden ende, havde Jan Pytlick nok været lettere ophidset.

Men det er en afdæmpet landstræner, der gør status efter 33-29-udesejren over Østrig i EM-kvalifikationen, selv om danskerne i oktober på hjemmebane tævede samme hold med hele 15 mål.

- Vi tog dem nok lidt på sengen ved den lejlighed med vores kontraspil, og jeg var godt klar over, at det nok ikke ville gentage sig.

- Jeg synes også, at 33 mål fra vores side er godkendt, men de skulle ikke have haft 29 mål, siger Pytlick.

Han havde større forventninger til forsvaret og målvogterne Rikke Poulsen og Søs Søby end det, der blev præsteret i defensiven mod østrigerne.

- Vi savnede redninger, og så var der ikke nok aggressivitet. Vi lykkedes nogenlunde med vores offensive forsvar, men der er stadig meget at arbejde med, siger han.

Kampen var reelt set uden betydning for danskerne, der allerede var kvalificeret til EM og i kraft af storsejren på hjemmebane over Østrig formentlig var sluttet på førstepladsen i gruppen uanset resultatet.

Det spillede nok også ind, hvad angår indsatsen.

- Selvfølgelig sad det nok lidt i baghovedet, men jeg syntes egentlig, at tændingen var der, selv om det selvfølgelig betød mere for østrigerne, siger Pytlick.

Danmark møder på næste søndag gruppens bundhold Litauen i den sidste kvalifikationskamp.

Der trækkes lod til EM-slutrunden, der finder sted i Kroatien og Ungarn til december, torsdag 19. juni klokken 13 i Zagreb.

/ritzau/