Puyol tager afsked med Barcelona uden at spille

admin

10 år siden

|

15/05/2014

Dagens topnyheder

Det bliver et underligt farvel, når Carles Puyol på søndag tager afsked med sin hjemmebane igennem hele karrieren, Camp Nou. Det sker nemlig fra en plads på tribunen og ikke på banen.

Den 36-årige Barcelona-anfører har været skadet det meste af sæsonen og kommer heller ikke til at spille i opgøret mod Atletico Madrid, der afgør det spanske mesterskab på sidste spilledag.

- Jeg har talt med trænerne, og vi spiller om en titel, så det er kun dem, der er 100 procent klar, som spiller. Jeg er ikke engang med på bænken, siger midterforsvareren.

Han havde egentlig kontrakt for to sæsoner mere, men besluttede i marts, at det skulle være som slut som professionel, fordi kroppen ikke længere kan holde til det.

Og hvad der skal ske fremover, ligger endnu ikke fast.

- Kroppen skal have tid til at komme sig. Det har været et svært år, hvor jeg ikke har været i stand til at være sammen med holdet og hjælpe dem i svære øjeblikke.

- Jeg er nødt til at restituere, ikke nødvendigvis for at spille igen, men for at kunne leve et aktivt liv, siger han og afviser samtidig, at en trænerkarriere er noget for ham.

Puyols rekordliste tæller blandt andet seks mesterskaber, tre Champions League-titler, en EM- og en VM-titel.

Lørdag kan han føje en syvende spansk mestertitel til listen, hvis det lykkes Barcelona at besejre Atletico Madrid.

/ritzau/