Putin vil have folket til at redde Rusland: I skal have sex i jeres arbejdspauser!

Mathias Busekist

6 timer siden

|

19/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Præsidenten er ude med en frisk udmelding til folket.

Dagens topnyheder

Præsident i Rusland, Vladimir Putin, har nok at se til.

Hundredtusindvis har mistet livet, siden de russiske kampvogne væltede over den ukrainske grænse for mere end to år siden og satte det europæiske kontinent i brand.

Russiske krydsermissiler er slået ned på militærbaser, ukrainske grænsevagter er blevet angrebet, og tanks er kørt ind over grænsen fra Belarus.

Alligevel er det ikke de rædsler, der finder sted i Ukraine, som tærer de fleste af hans kræfter.

Det er derimod det dalene fødetal i Rusland. Og det har fået ham til at komme med en noget så opsigtsvækkende opfordring til folket.

Han opfordrer nemlig borgerne til at have sex i arbejdspauserne for at bekæmpe det faldende fødetal, som aktuelt ligger på 1,5 barn pr. kvinde, hvilket er langt under de 2,1, som kræves for et stabilt befolkningstal.

Putin foreslår i den forbindelse, at man har sex i frokost- og kaffepauserne.

"Bevarelsen af det russiske folk er vores højeste nationale prioritet. Ruslands skæbne afhænger af, hvor mange af os der er. Det er et spørgsmål af national sikkerhed," udtaler han ifølge Metro.

Den russiske sundhedsminister Yevgeny Shestopalov erkærede sig enig med Putin. Der er nemlig ikke nogen undskyldning for ikke at hjælpe sit land.

Da han blev spurgt, hvordan de, der arbejder 12-14 timer, skulle få tid, svarede han kort og godt: "I pauserne."

At overvinde Ruslands demografiske krise har vist sig at være uoverstigeligt for Kreml. Befolkningstallet i verdens største land har været faldende i flere år og forventes at falde fra de nuværende 144 millioner til omkring 130 millioner i 2050, hvilket er en stor bekymring for Kreml.

For at tackle den faldende fødselsrate har Rusland indført flere foranstaltninger for at løse problemet.

Det omfatter blandt andet mulighed for gratis fertilitetstjek for kvinder mellem 18 og 40 år i Moskva og økonomiske incitamenter som Chelyabinsks tilbud om 80.000 kroner til kvindelige studerende under 24 år, når de får deres første barn.

Derudover er adgangen til abort blevet begrænset, skilsmissegebyrerne er steget, og offentlige personer opfordrer kvinder til at prioritere fødsler.