Præsident forsvarer Brasiliens enorme VM-udgifter

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Brasiliens præsident Dilma Rousseff forsvarer de enorme summer, som det sydamerikanske land har brugt på det kommende VM i fodbold.

Det vurderes, at slutrunden vil koste Brasilien mere end 60 milliarder kroner.

Rousseff, der søger genvalg til oktober, insisterer ifølge nyhedsbureauet AFP på, at de mange penge vil komme Brasilien til gavn på længere sigt.

Hun giver delvist det internationale fodboldforbund, Fifa, skylden for, at budgetterne er overskredet.

Præsidenten fortæller, at Fifa i sin tid oplyste den brasilianske regering om, at private investorer ville stå klar med finansiering til de mange stadionbyggerier.

I virkeligheden er under halvdelen af omkostninger endt med at blive finansieret af private investorer, hvilket betyder, at staten har været nødsaget til at træde til med flere penge.

Dilma Rousseff advarer derfor fremtidige VM-værter om, hvad de skriver under på i aftalerne med Fifa.

Præsidenten mener dog, at VM har haft den positive effekt, at mange storbyer er gået gå i gang med at løse trafikale problemer. Hun erkender dog, at mange af disse projekter ikke når at bliver klar i tide til VM, som begynder i næste weekend.

Mange brasilianere gik i juni sidste år på gaden for at protestere over manglende investeringer i skoler, hospitaler og infrastruktur.

Rousseff oplyser, at det vil være tilladt at demonstrere under VM, så længe det foregår fredeligt og ikke generer turneringen.

VM begynder den 12. juni.

/ritzau/AFP