Det er ingens næse gået forbi, at der skal spares på varmen i offentlige bygninger.
Coop har tidligere løftet sløret for, at de vil skrue ned for energiforbruget i butikkerne og på hovedkontoret, og nu følger Sunset Boulevard trop.
Fastfoodkæden, der med 41 restauranter i Danmark er landets største danskejede fastfoodkæde, går altså også i gang med at implementere en række nye tiltag, der skal nedbringe energiforbruget i kædens restauranter.
Jens Broch, administrerende direktør hos Sunset Boulevard påpeger følgende:
“Det er helt oplagt lige nu, at vi kigger en ekstra gang ind i, hvor vi kan skrue ned for energiforbruget uden at gå på kompromis med gæsteoplevelsen og arbejdsforholdene i vores restauranter. Selv mindre tiltag kan føre til væsentlig nedbringelse, og det har vi pligt til at reagere på som dansk virksomhed. Både for at bidrage til den generelle reduktion af energiforbruget i samfundet og for at spare på el- og varmeregningen. Vores ambition er at reducere vores samlede el-forbrug med 10-15% om året”.
For kunden betyder det, at varmen falder fra 23 til 21 grader. Dertil slukker de udvalgte spots i lobbyområderne, og skruer i stedet op for hyggen med LED bloklys på særligt udvalgte placeringer.
Hele humlen er at spare på el- og varmeregningen, hvorfor de også regulerer køleskabstempraturerne for sodavand og implementere nye procedurer i køkkenerne omkring lys og udstyr.
Det vækker også glæde hos Jens, at de mange små skridt vil give gode resultater:
“Vi tror på de mange små skridt i den rigtige retning og viljen til at turde se og afprøve nye muligheder, som i det her tilfælde f.eks. at se potentialet i faktisk at gøre restauranterne endnu hyggeligere med lavere belysning og LED lys som led i en energi-spareøvelse. Det er helt grundlæggende vigtigt for os ikke at gå på kompromis med gæsteoplevelsen. Derfor skruer vi heller ikke ned til 19 graders varme i første omgang, men starter med de 2 grader”.
Det er ikke første gang, at den danskejet fastfoodkæde implementerer nye tiltag. Sunset Boulevard var også den første danske fastfood kæde til at udfase sugerørene af engangsplast med alternative sugerør af siv- og hvedestrå i februar 2020. I oktober 2020 fjernede kæden desuden som de første legetøjet fra børnemenuen for i stedet sammen med Growing Trees Network at plante træer i de danske skove.
Det skriver det danske nyhedsbureau Ritzau.