Politiker raser over magtmisbrug: Frank Jensen bør tage afstand fra frås med skattepenge

Lars Bjørknæs

459 uger siden

|

06/04/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

- Det er uforståeligt, at man bruger så store beløb på meget dyre middage og luksus-champagne.

Det mener medlem af Borgerrepræsentationen i København og Region Hovedstaden, Finn Rudaizky (DF), oven på Dagens.dk's afsløringer af, at Royal Arenas top har brugt store beløb på champagnemiddage, studieture og køb af koncertbilletter.

Københavns kommende, store indendørs stadion har modtaget kommunal støtte på 350 millioner kroner, hvilket har været med til at muliggøre det markante forbrug over repræsentations- og rejsekontoerne.

Eksempelvis købet af champagne under en middag i maj 2012 på Restaurant Cofoco, hvor der skulle ske evaluering af en designkonkurrence.

Læs også: Ledere for kommunal prestige-arena poppede dyr champagne på skatteborgernes regning

Læs også: Ledelse for stort Københavnsk byggeprojekt fejrede statsstøtte med fråsemiddag

Krav om mådehold og høj moral
For Finn Rudaizky, er der tale om et overforbrug af skatteborgernes penge:

- Jeg er absolut ikke imponeret over den måde, som Royal Arena forvalter sine penge på. Især fordi, at en del af pengene kommer fra skatteyderne via blandt andet Københavns Kommune og Region Hovedstaden. At forvalte andres penge fornuftigt er også et spørgsmål om moral, og helst en god en af slagsen.

Derfor vil DF'eren kræve, at overborgmesteren, Frank Jensen (A), forholder sig til forbruget:

- Jeg synes, at det bør være naturligt, at Københavns overborgmester entydigt tager afstand fra misbruget af skatteborgernes penge – et misbrug, som tre kommunale medarbejdere har deltaget i.

Et eksempel på en sådan dyr middag, er besøget på Restaurant Kadeau den 28. juni 2013. Blandt gæsterne var tre embedsmænd fra Københavns Kommune, der lige som resten af selskabet i gennemsnit spiste og drak for 2.500 kroner.

Bestyrelsesformand: Vi har intet at skjule
Et krav om konsekvenser, som langt fra deles af arenaens bestyrelsesformand, Bent Frank:

- Der skal udvises en fornuftig økonomi på ganske almindelig og traditionel vis, men jeg mener ikke, at den tidligere direktør og hans medarbejdere er gået ud over deres kompetence. Der indgår kommunale penge og vi har ikke noget at skjule, hvorfor vi har besluttet at være omfattet af aktindsigtsreglerne. Bestyrelsen afgør i hvert enkelt tilfælde, hvordan denne praksis skal udmøntes.

Overfor Dagens.dk slår bestyrelsesformanden samtidig fast, at han ikke anser indkøb af koncertbilletter som et problem:

- Samarbejdspartnere og ansatte har kunnet købe billetter gennem Live Nation, således at udgifterne efterfølgende blev refunderet. Fremgangsmåden stoppede i 2014, for at kræfterne kunne bruges på selve byggeriet. Op til dette tidspunkt var hovedformålet med de koncertbilletter som selskabet betalte, at vi kunne blive klogere på, hvordan arenaen skulle indrettes og bruges.

Indtil ordningen blev afskaffet, havde Royal Arena blandt andet indkøbt 81 Justin Timberlake-billetter til 50.955 kroner, 43 One Direction-billetter til 29.100 kroner og 20 Michael Jackson-billetter til 13.300 kroner.

Dagens.dk har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra overborgmester Frank Jensen.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: