Politiet urolige for mulige angreb

Emil Martesen

38 uger siden

|

28/12/2023
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Politiet er urolige for mulige angreb.

Dagens topnyheder

I en tid med stigende spændinger mellem rockergruppen Hells Angels og banden Loyal To Familia, har Københavns Politi taget skridt til at sikre borgernes sikkerhed ved at forlænge et forbud mod ophold på bestemte adresser. Dette skridt kommer som en direkte reaktion på den intense rivalisering, der har ført til voldelige sammenstød og trusler om angreb i hovedstadsområdet.

Det skriver Presse-fotos.dk

Ledende politiinspektør Jens Jespersen fra Københavns Politi lægger heller ikke skjul på sin bekymring for situationen:

"Lukningen af de to steder sker for at sikre, at beboerne i de pågældende områder kan føle sig sikre og trygge. Vi vurderer, at de to stridende grupperinger kan finde på at angribe hinanden, og det kan potentielt ske ved de pågældende tilholdssteder", siger ledende politiinspektør Jens Jespersen fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Forbuddet, der er en del af en bredere indsats for at dæmpe gadevolden, omfatter Hells Angels' klubhuse på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter og på Tømmerup Stationsvej i Kastrup.

Disse steder har været centrum for nogle af de mest spændingsfyldte episoder, herunder en eksplosion på Svanevej, der rystede lokalsamfundet.

Denne beslutning er ikke uden præcedens.

Politiet har tidligere lukket en række rocker- og bandetilholdssteder i et forsøg på at dæmpe volden. Det er med hjemmel i den såkaldte 'rockerloven' fra 1996, at politiet har beføjelserne til at lukke ejendomme, når der vurderes at være en betydelig risiko for angreb.

Mens forbuddet er en nødvendig foranstaltning for at beskytte borgere, rejser det også spørgsmål om fremtidige strategier for at håndtere den dybtliggende konflikt mellem de to grupper.