Politiet bekræfter: Der er en sag på 32-årig mands gamle Hyundai i30

Nicolai Busekist

71 uger siden

|

25/04/2023
Nyheder
Foto: Privat/Politi
Foto: Privat/Politi
Det er nu blevet bekræftet, at der er en sag på den Hyundai i30, der tidligere har været ejet af den 32-årige mand, der er sigtet i Filippa-sagen.

Dagens topnyheder

Efter Emilie Meng forsvandt i juli 2016 blev en lys Hyundai i30 eller lignende bil efterlyst af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Dengang meddelte politiet, at de ønskede at komme i kontakt med føreren af bilen, men fortalte også, at det ikke var sikkert, at vedkommende havde noget med den unge piges forsvinden at gøre.

Føreren af den efterlyste bil meldte sig aldrig, men efterfølgende har det vist sig, at den ​​32-årige mand, der er sigtet i sagen om Filippa, kørte rundt i en sølvgrå Hyundai i30 i sommeren 2016.

Netop denne bil er det lykkedes politiet at finde frem til. Den blev fundet i en slovakisk by, der ligger cirka 300 kilometer fra hovedstaden Bratislava.

Dette har medført, at lokalt politi ved midnat torsdag den 20. april bankede på døren hos en slovakisk familie, og derefter oplyste dem om, at de på vegne af dansk politi var nødt til at beslaglægge bilen.

Og nu kan B.T. afsløre, at slovakisk politi har bekræftet, at Europol har oprettet en sag på den sølvgrå bil.

Europol er Den Europæiske Unions politienhed, som er dannet med henblik på at sikre et godt samarbejde mellem politiet i de lande, der er medlem, herunder Danmark og Slovakiet.

"Det er en helt almindelig fremgangsmåde. Det er den normale procedure, at når der er grænseoverskridende kriminalitet eller noget, dansk politi har behov for i udlandet, så går man igennem eksempelvis Europol, som formidler kontakten til det pågældende land," fortæller David Sausdal, kriminolog og politiforsker ved Lunds Universitet, til B.T.

B.T. har tidligere skrevet, at det lykkedes dem at spore den sølvgrå bil til Slovakiet, hvor den endte, efter den i 2021 blev meldt totalskadet. Efter skaden blev den solgt til dansk autoophugger af forsikringsselskabet.

Det er fra denne autoophugger, at bilen er blevet solgt videre til Slovakiet, hvor den blev repareret, inden den havnede hos den slovakiske familie, der nu har fået den beslaglagt. 

Derudover skriver B.T., at de har været i dialog med familien, som har fremvist en gammel registreringsafgift på bilen, der viser, at den tidligere har været ejet af den 32-årige sigtede mand.

Ydermere har de også fremvist en underskrevet kvittering fra politiet i den slovakiske by, hvor de bor, der beviser, at bilen blev beslaglagt den 20. april.