Platini: Kun jeg kan vippe Blatter af pinden

admin

|

27/03/2014

Dagens topnyheder

Kun franskmanden Michel Platini vil kunne slå nuværende Fifa-præsident Sepp Blatter ved et eventuelt kampvalg om posten som chef for det internationale fodboldforbund.

Det mener i hvert fald Platini selv, der i dag står i spidsen for det europæiske fodboldforbund, Uefa.

Platini understreger dog, at han endnu ikke har truffet beslutning om, hvorvidt han vil stille op til posten som Fifa-chef, når Blatters embedsperiode udløber i 2015.

- Der er kun én person, der kan slå Blatter.

- Mig, konstaterer 58-årige Platini.

Franskmanden, der selv havde en glorværdig karriere som professionel fodboldspiller, har været præsident for Uefa siden 2007.

Han understreger, at han også vil have støtter uden for Europa, hvis han skulle beslutte sig for at stille op til posten som Fifa-boss.

- Ja, jeg har mange personer, der støtter mig rundt i verden. Men jeg har ikke besluttet mig endnu, og jeg er glad for at være i Uefa, siger Platini.

Blatter har på det seneste åbnet for muligheden for at tage en valgperiode mere i jobbet som fodboldens øverste chef, efter at han oprindelig havde annonceret sin afgang i 2015.

Franskmanden Jerome Champagne er indtil videre den eneste, der har oplyst om sit kandidatur til topposten i Fifa. Han har tidligere ageret højre hånd for netop Blatter.

Den tidligere diplomat arbejdede for Fifa i 11 år i perioden fra 1999 til 2010. Han er tidligere vicegeneralsekretær hos Fifa.

/ritzau/Reuters