Platini går til kamp mod playersponsorater

admin

|

27/03/2014

Dagens topnyheder

De såkaldte playersponsorater, hvor investorer "ejer" fodboldspillere, skal forbydes, hvis det står til Uefas præsident, Michel Platini.

Franskmanden har på Uefas samling i Astana i Kasakhstan erklæret åben krig mod fodboldens tredjepartsejere, der i hans øjne skader sporten.

- Hvis ikke Fifa tager affære, vil vi tage problemet under behandling i vores egne turneringer i Europa, siger Michel Platini ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tredjepartsejerskab af fodboldspillere er efterhånden ganske udbredt.

I Danmark har det været anvendt i adskillige klubber, som har haft økonomiske problemer og derfor - i jagten på hurtig likviditet - har solgt rettighederne til de attraktive spillere til investeringsselskaber eller enkeltpersoner.

Investorerne scorer derefter en del af overskuddet, når spilleren bliver solgt.

- Jeg har i adskillige år advaret mod, at denne praksis, som bliver mere og mere udbredt, er til fare for vores sport.

- Det truer integriteten, skader fodboldens image, er på længere sigt en trussel mod klubbernes økonomi og sætter spørgsmålstegn ved den menneskelige værdighed, siger Michel Platini.

Problemet er, mener Uefa-præsidenten, at en spiller, der er ejet af udenforstående investorer, ikke længere har den personlige frihed til at styre sin egen fremtid.

- Nogle spillere har ikke kontrol over deres sportslige karriere og bliver solgt hvert år for at generere overskud for de anonyme personer, som blot ønsker at få fingre i nogle af de penge, der er i fodbold, siger Michel Platini.

Tredjepartsejerskab er allerede forbudt i blandt andet England.

/ritzau/