Peter Christensen tror: Løkke er formand onsdag

admin

10 år siden

|

03/06/2014

Dagens topnyheder

Mens flere politiske kommentatorer dømmer Lars Løkke Rasmussen færdig som formand for Venstre, så tror finansordfører Peter Christensen (V) fortsat på, at Løkke vil stå i spidsen for blå blok.

Udmeldingen kommer efter Venstres gruppemøde tirsdag, hvor flere medlemmer af folketingsgruppen tog afstand fra Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Tror du, at Lars Løkke Rasmussen er formand i morgen, når du ser på de tilkendegivelser, der er kommet også inde på gruppemødet?

- Ja, det tror jeg. Men det er altså noget, hovedbestyrelsen afgør i aften.

Mens tilliden til Lars Løkke Rasmussen er intakt, så erkender Peter Christensen, at al balladen omkring partiformandens seneste bilagssag har gjort skade på Venstre.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke gavner Venstre med den diskussion, der pågår, siger finansordføreren.

- Det parti jeg kender, det kan sagtens slås internt. Er vi uenige, så drager vi en konklusion, og så arbejder vi sammen derfra. Og jeg krydser fingre for, at det også kommer til at gælde efter i aften, tilføjer Peter Christensen.

Flere af Venstres folketingsmedlemmer ønskede ikke at udtale sig efter mødet. Lars Løkke Rasmussen kan dog stadig regne med partiets gruppesekretær, Lars Christian Lilleholt.

Spørgsmål: Bakker du op om Lars Løkke Rasmussen?

- 100 procent. Det har jeg gjort hele vejen igennem. Det gør jeg både på gruppemøder, uden for og over alt, hvor jeg kommer, siger Lars Christian Lilleholt.

Spørgsmål: Hvad blev der sagt inde på gruppemødet?

- Det kommenterer jeg ikke på, lyder det fra Venstres gruppesekretær.

Også hos den erfarne Venstre-strateg og tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen er der fortsat opbakning til partiformanden, som ønsker at vende fokus tilbage på det politiske arbejde.

- Der har været en diskussion i gruppen, som I alle sammen er bekendt med. Nu består opgaven i, at vi skal videre, siger Claus Hjort Frederiksen.

Tirsdag eftermiddag mødes Venstres hovedbestyrelse i Odense for at drøfte og beslutte, hvordan opbakningen er til Lars Løkke Rasmussen, og om han kan fortsætte som partiformand.

/ritzau/