Person død under Roskilde Festival-oprydningsarbejde: Nu har skræmmende nye detaljer set dagens lys

Kamille Isaksen

8 uger siden

|

17/07/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Det er nu kommet frem, hvorfor den hjemløse befandt sig i teltet under oprydningsarbejdet.

Dagens topnyheder

Igen i år strømmede tusindvis af gæster til Dyrskuepladsen for at opleve de helt store kunstnere og den glade festivalstemning. 

Selvom festivalen var en succes, viser det sig nu, at Roskilde 2024 også vil blive husket for andet end bare fest og farver.

Roskilde Festival blev nemlig ramt af en tragisk hændelse, da en 52-årig polsk mand mistede livet under oprydningen efter festivalen.

Torsdag aften blev den 52-årige mand påkørt af en traktor, mens han hvilede sig i et sammenklappet telt på festivalens campingområde. 

Natalia, en frivillig hjælper med hjemløse, fortæller, at manden havde taget en lur efter en dags hårdt arbejde med at skære telte ned. 

Det skriver Sjællandske Nyheder

Ifølge Natalia var han træt og beruset af spiritus, han havde fundet på pladsen.

Politiets formodninger

Midt- og Vestsjællands Politi mener nu, at den afdøde var en del af oprydningsindsatsen, omend ikke direkte ansat af Roskilde Festival.

Kommunikationschef Thomas Kristensen udtaler, at efterforskningen peger på, at manden var en hjemløs oprydder, tilknyttet en organisation med en aftale om frivilligt socialt arbejde. 

Gaderummet, en organisation der arbejder med hjemløse, har sådan en aftale, men kan ikke bekræfte mandens tilknytning til dem.

Vidne deler nye oplysninger

Natalia, der kendte flere af mandens kolleger, fortæller, at mandens opgave var at skære telte ned og sikre, at ingen sov i dem, inden maskinerne kom til. 

Hun har talt med personer, der så ham kort før ulykken, og de beskriver ham som træt og beruset.

Afsluttende fortæller hun, at det er vigtigt, at traktorføren ikke har skyldfølelse over den tragiske episode: "Traktorføreren skal i hvert fald ikke have dårlig samvittighed," siger Natalia.