Per er bange for at modtage beskeder i e-boks - men han er ikke den eneste

Emil Martesen

49 uger siden

|

03/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Per er langtfra den eneste.

Dagens topnyheder

E-Boks er danskernes elektroniske postboks, og af og til tikker der beskeder ind i den, som man skal forholde sig til.

Betydningen af at få en besked i e-Boks varierer fra person til person, men for Per Bøgeskov Johnsen sidder hjertet oppe i halsen, når han ser, at der er kommet en besked i e-Boks.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Per har sklerose og får hjælp gennem en BPA-ordning. Ordningen betyder, at han får penge af kommunen, som han så kan bruge på at betale personlige hjælpere, der i hans tilfælde er til stede 16 timer i døgnet. Når han får en besked i e-Boks er han bange for at miste støtten.

Og Per er ikke den eneste, der har det på denne måde. En ny undersøgelse fra Muskelsvindfonden viser, at mere end en tredjedel af deres medlemmer oplever frygt eller nervøsitet, når de modtager digital post fra kommunen. 

Thomas Krog, der er politisk chef i Muskelsvindfonden, mener, at denne udvikling er dybt bekymrende. 

Aarhus Kommune erkender problemet og forsøger at gøre noget i kampen for at få rettet op på det. 

De har implementeret en ny praksis for udsendelse af post, hvilket indebærer, at de ikke sender breve op til weekender og helligdage. 

Dette giver borgerne mulighed for at kontakte kommunen for yderligere information, hvis nødvendigt. Derudover vil kommunen ringe til borgerne, før de sender breve med vigtige afgørelser.

Tina Fendinge, som er centerchef i Rådgivning og visitation voksne i Aarhus Kommune, mener ikke, at strenge afgørelser er årsagen til angsten.

Hun påpeger, at kommunen følger lovgivningen og arbejder for at give den nødvendige støtte inden for de lovmæssige rammer.