Ovnbagte chips - nemt og lækkert

Sabine Murati

|

23/04/2015

Dagens topnyheder

Du kan bruge alle slags rodfrugter samt søde kartofler og almindelige kartofler og krydderier efter ønske – nemt og lækkert.

Generel fremgangsmåde
Skær rodfrugter eller kartofler i ca. 1 mm tynde skiver – gerne på et mandolinjern.

Gnid skiverne ind i lidt fedtstof - for eksempel smeltet smør eller olivenolie. Drys med havsalt og ønskede krydderier og bland godt rundt.

Fordel de udskårne grøntsager på en bagepapirsbeklædt bageplade i et enkelt lag – grøntsagsskiverne må ikke røre hinanden.

Bag chipsene i en forvarmet ovn på 150C indtil chipsene er tørre og sprøde. Pas på at chipsene ikke brænder på.

Afhængig af valg af grøntsager, tykkelse af skiverne, ovnen osv. vil bagetiden være varierende, men regn med omkring 20-40 minutter.

God appetit.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: