Olsen: Vi kan få meget mere ud af Braithwaite

admin

10 år siden

|

05/06/2014

Dagens topnyheder

Martin Braithwaite blev brugt som enlig frontangriber fra start i begge Danmarks seneste landskampe, og selv om han ikke fik scoret, så leverede han et fint indtryk hos landstræner Morten Olsen.

Det kan dog blive endnu bedre i fremtiden, vurderer Olsen, som ser et stort potentiale i Toulouse-angriberen, selv om han er en anden type end eksempelvis Nicklas Bendtner.

- Vi har en utrolig spændende spiller i Braithwaite, som er en helt anden type. Han er en hurtig spiller, som også kan bruges som den forreste angriber, siger Olsen.

I 2-2-kampen ude mod Ungarn leverede Braithwaite en assist, og i 1-0-sejren over Sverige i Parken i sidste uge, var det ham, der blev begået straffespark imod i overtiden, så Daniel Agger kunne score sejrsmålet.

- Nu har jeg været nede og se Toulouse et par gange. Jeg er overbevist om, at Martin Braithwaite kan blive bedre på vores hold, end han er nu på Toulouses hold, som spiller fysisk fodbold. Jeg tror, vi kan få meget mere ud af ham.

- Han skal selvfølgelig dygtiggøre sig sammen med de andre, understreger landstræneren.

I fraværet af Bendtner, som skal finde sig en ny klub, hvor han kan få spilletid, så skal Danmark finde alternativer i angrebet, forklarer Olsen.

Det er grunden til, at Danmark har spillet med fire offensive midtbanespillere i de seneste landskampe, hvor der er blevet spilletid til Christian Eriksen, Lasse Schöne, Thomas Kahlenberg, Jakob Poulsen, Michael Krohn-Dehli og Pierre-Emile Højbjerg.

- Med de spillere, vi har nu som Eriksen, Schöne, Kahlenberg, Jakob Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg, så har vi mange gode boldspillere. Det er dem, vi skal bruge.

- Eller også skal vi vælge at sige: Ok, vi trækker os tilbage og sparker lange bolde og vinder returboldene. Så skal jeg ikke bruge Krohn-Dehli, Eriksen og Schöne, lyder det ironisk fra Olsen, som selv kommer med svaret:

- Vi har dem, vi har. Og dem må vi forsøge at bruge i forskellige konstellationer og håbe på, at de kan blive bedre.

/ritzau/