Olsen tester Højbjerg på helt nyt græs i Ungarn

admin

10 år siden

|

20/05/2014

Dagens topnyheder

Det danske landshold er tirsdag ankommet til Debrecen, hvor Morten Olsens mandskab skal forberede sig til torsdagens venskabskamp mod Ungarn.

Daniel Agger og holdkammeraterne er blevet mødt med særdeles gode forhold på et spritnyt stadion med plads til 20.000 tilskuere i den østlige del af Ungarn.

Nagyerdei Stadion åbnede den 1. maj, og der er blot spillet to kampe på den perfekte bane.

Temperaturen i Ungarn er også til at leve med, eftersom det dagen igennem har været små 30 grader. Hen imod klokken 19.30 er det blevet køligere.

På banen testede landstræner Morten Olsen en mulig startellever, der inkluderer 18-årige Pierre-Emile Højbjerg fra Bayern München på den centrale midtbane ved siden af Michael Krohn-Dehli. Højbjerg har netop været med til at sikre Bayern den tyske pokaltitel.

Meget kunne tyde på, at Tottenham-profilen Christian Eriksen vil blive skubbet ud på venstrekanten, mens AaB's Kasper Kusk kan få spilletid i højresiden.

På venstrebacken testede Morten Olsen en anden AaB-spiller i form af Jakob Ahlmann Nielsen.

I midterforsvaret tyder meget på, at landstræneren foretrækker Simon Kjær fra Lille som makker til anfører Daniel Agger, mens Leicesters Kasper Schmeichel bedømt ud fra træningen ser ud til at vinde målmandsduellen mod Stephan Andersen.

Helt på toppen afprøvede Morten Olsen den tidligere Esbjerg-angriber Martin Braithwaite, der til daglig spiller for Toulouse i fransk fodbold.

Kampen mod Ungarn er den første af to venskabskampe. På næste onsdag skal Danmark møde Sverige i Parken.

/ritzau/