Odense Universitetshospital med nyt tilbud: Nu kan du blive opereret med det samme

Kamille Isaksen

50 uger siden

|

28/09/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
På Odense Universitetshospital ændres der nu i dagsordenen, da de kommer med et nyt tilbud, som vil komme flere danskere til gavn.

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at menstruationscyklus kan variere meget fra kvinde til kvinde. Visse kvinder oplever dog blødningsforstyrrelser ved menstruationen, og til disse kvinder er der godt nyt. 

Odense Universitetshospital tilbyder nu, at disse kvinder behandles uden narkose og dermed kan tage hjem samme dag. 

Blødningsforstyrrelser kan forekomme i alle aldre, og de er en naturlig reaktion, når der sker hormonændringer i kroppen. Forstyrrelserne kan forekomme i forbindelse med pubertet, graviditet, overgangsalder, fødsel eller amning. 

Det kan forekomme i alle aldre og er en naturlig reaktion på hormonændringer i kroppen, der kan komme i forbindelse med graviditet, pubertet, overgangsalder, fødsel eller amning.

Nu er der så hjælp at hente for de kvinder, der lider af kraftige og langvarige blødninger, som også oplever uregelmæssige blødninger, hyppige menstruationer eller en kombination af de førnævnte. 

Førhen skulle disse kvinder opsøge egen læge for at få stillet diagnosen. Efterfølgende fulgte en henvisning til en forundersøgelse, og først derefter blev de opereret for deres blødningsforstyrrelser.

Men nu kan disse kvinder få en diagnose og behandling samme dag på OUH’s Kvik-B klinik ved Svendborg Sygehus. 

En beslutning, som både gavner patienterne samt sygehuset. 

– Nu har vi slået det hele sammen, så når vi finder de kvinder, der kan behandles for blødningsforstyrrelser eller polypper, kan de opereres med det samme. Det er enormt tidsbesparende for både sygehuset og patienterne, siger Johannes Vejbæk Nicolaisen til Femina.

Førhen skulle kvinderne i fuld narkose under behandlingen, men dette er ikke længere nødvendigt. 

– Den typiske patient dernede er enten en, der lige har fået børn og så har udviklet et dårligt menstruationsmønster, eller dem, der nærmer sig overgangsalderen, og som begynder at have voldsomme og helt uforudsigelige menstruationer, siger Johannes Vejbæk Nicolaisen.

Udover disse kvinder, er det også kvinder, som har fået polypper i livmoderen, som typisk vil blive behandlet. 

Behandlingen mod blødningsforstyrrelser er effektiv i 80-90 procent af de gange, hvor de anvender den. På Kvik-B klinikken hjælper de årligt 900 kvinder med blødningsproblemer. Her bliver der opereret op til ti kvinder dagligt, men det kan variere efter travlheden på ambulatoriet.