Nyd weekendens varme: DMI melder om vejrskifte mandag

Henrik R

62 uger siden

|

08/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Weekenden lover godt for Danmark, da et svækkende højtryk over Tyskland bevæger sig mod nordøst, hvilket bringer solskinsvejr og sommervarme med sig. Men nyd det gode vejr, mens det varer, da det vil skifte til det ustadige fra mandag.

Dagens topnyheder

Søndag kommer til at være en sand sommerdag. Vi kan forvente tørt vejr med en del sol, selvom den stedvis kan være noget sløret. Temperaturen kommer til at ligge mellem 23 og 28 grader, med en mulighed for op til 30 grader i Sønderjylland. Ved kysterne med pålandsvind kan det være lidt køligere.

Vinden vil være svag til jævn og kommer hovedsageligt fra sydøst, eller den vil være skiftende. Aftenen byder på en skyet himmel fra sydvest og i løbet af natten kan vi forvente regn og tordenbyger.

Mandag vil regn og byger, og måske lokalt torden, præge vejret i den østlige del af landet i de første timer. Men det vil klare op fra vest, og dagen vil hovedsageligt være tør med noget solskin. Temperaturen kommer til at ligge mellem 18 og 22 grader, og vinden vil være let til frisk fra vest. Natten forventes at være tør med mest klart vejr, men i løbet af natten bliver det mere skyet.

Tirsdag vil være præget af skyer, og i løbet af dagen kommer der regn og byger fra vest. Dagtemperaturen vil ligge mellem 20 og 23 grader, og der vil være en let til frisk vind fra øst og sydøst, som ved kysterne kan være hård. Natten vil være mest skyet med byger.

Fra onsdag og resten af ugen kan vi forvente vekslende skydække og spredte byger med dagtemperaturer mellem 18 og 22 grader. Vinden vil være let til frisk fra sydvest, men kan være hård ved kysterne.

Torsdag vil der være noget sol og enkelte byger, mens vindforholdene vil være jævn til frisk fra vest, som til natten aftager lidt.

Fredag og lørdag forventes at være ustadige med temperaturer, der ikke ændrer sig meget fra tidligere i ugen.

Selvom vi kan glæde os over det gode vejr i weekenden, skal vi være forberedte på en ændring i vejret fra næste uge. Meteorologerne er ret sikre på udsigten frem til og med tirsdag. Så husk at nyd solen og varmen, mens du kan, og hav paraplyen klar til de kommende dage.