Nu giver de svar: Her er årsagen til den tragiske trafikulykke, der rystede hele Danmark

Emil Martesen

15 timer siden

|

15/10/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu giver de svar.

Dagens topnyheder

Man skal spole tiden et godt stykke tilbage - nærmere bestemt tidligt lørdag morgen den 6. juli - hvor to biler kørte frontalt sammen på Hillerødmotorvejens forlængelse.

I den ene bil sad en 33-årig mand, og i den anden bil sad mor, far og to børn på hhv. 10 og 14 år.

Den 33-årige mand og forældreparret døde på stedet, mens de to børn blev fragtet til hospitalet, hvor de endte i respirator.

Senere hen kom det frem, at det uheld, der i første omgang virkede som endnu en tragisk ulykke på en vejstrækning, der efterhånden har krævet alt for mange liv, ikke var et uheld.

Det skrev TV 2.

Ifølge vagtchef Michael Dalby fra Nordsjællands Politi blev politiet hurtigt efter færdselsuheldet opmærksom på, at den 33-årige nu afdøde fører havde kørt ræs mod en anden bil op til uheldet.

"Vidner har set, at det køretøj, hvor der var én person i, har kørt vanvidskørsel og ræs mod en anden bil", lød det dengang fra vagtchefen.

I forbindelse med den efterforskning fandt politiet frem til en 24-årig mand, som, de mente, var den person, som den nu afdøde 33-årige kørte ræs mod.

Den 24-årige blev derfor blevet anholdt og sigtet for medvirken til uagtsom manddrab og for at have undladt at hjælpe ved den tragiske ulykke.

Herefter blev manden løsladt, men anklagemyndigheden kærede, hvorefter Østre Landsret besluttede, at den 24-årige mand skulle forblive varetægtsfængslet.

Nu er han så blevet tiltalt for uagtsomt manddrab og vanvidskørsel.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af sagens anklageskrift, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Ifølge anklageskriftet kørte den 24-årige mand om kap med en 33-årig ven, som også mistede livet i ulykken.

Selvom det ikke var den 24-årige, der direkte påkørte børnefamilien, hævder anklagemyndigheden, at hans deltagelse i kapkørslen gør ham medansvarlig for ulykken.

Han er derfor blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder samt uagtsom betydelig legemsbeskadigelse.

Den 24-årige står nu til at få sin sag afgjort i retten, hvor anklagemyndigheden har bedt om tre retsdage.

Har du den rigtige bilforsikring?

Se på 1 minut om du kan spare penge på din bilforsikring hos Samlino. Det er gratis, uforpligtende og hurtigt. Indtast blot din nummerplade herunder. (Reklame)