Nu er det slut: Trist nyt for kronprins Frederik

Emil Martesen

39 uger siden

|

18/12/2023
Nyheder
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nu er der trist nyt for kronprins Frederik.

Dagens topnyheder

2023 har været et år fyldt med begivenheder for det danske kongehus, og en ny meningsmåling fra TV 2 kaster lys over, hvem danskerne anser for at være de bedste repræsentanter for kongehuset.

Og i spidsen ligger dronning Margrethe med 38 procent af stemmerne, efterfulgt af kronprins Frederik med 29 procent.

Det må give anledning til panderynker for kronprinsen, der siden 2014 har indtaget førstepladsen, men nu er slået klart af pinden af sin mor: 

"Det er bemærkelsesværdigt, at Frederik efter at have indtaget førstepladsen i hvert fald siden 2014 nu klart er slået af pinden af sin mor. Det er en katastrofal ny måling for ham", lyder det fra Ekstra Bladets kongehuskommentator Kim Bach

I målingen, der spørger danskerne om, hvem de synes er den bedste repræsentant for det danske kongehus, svarer 38 procent dronning Margrethe, mens kronprins Frederik får 29 procent af stemmerne.

Dette resultat kommer i kølvandet på en periode, hvor kronprinsen har været i mediernes søgelys på grund af et besøg i Madrid med jetset-kvinden Genoveva Casanova, mens kronprinsesse Mary var i New York:

Målingen viser også en ændring i holdningen til, om dronning Margrethe skal abdicere.

I 2015 mente 35 procent af danskerne, at dronningen skulle forblive regent livet ud, et tal der nu er steget til 44 procent. Antallet af danskere, der mener, at dronningen enten skal abdicere nu eller inden for en årrække, er faldet fra 65 procent til 47 procent:

"Det er ekstremt problematisk for kronprins Frederik... nu er der klart et flertal for, at dronning Margrethe skal blive på tronen – underforstået at Frederik er ikke klar", vurderer Kim Bach.

Men alt lys er ikke slukket for kronprinsen. 

Til trods for denne nedgang i popularitet, mener 77 procent af danskerne stadig, at kronprins Frederik ville være 'meget godt' eller 'godt' egnet som regent, hvis han skulle overtage tronen i dag.