Nu er der lige så få ledige i 3F som før krisen

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Ledigheden blandt medlemmerne i 3F ligger nu på det samme niveau, som før finanskrisen satte ind.

Fra marts til april faldt antallet af ledige med 900 personer og er på 17.400, omregnet til fuld tid, skriver Fagbladet 3F.

Det betyder, at ledigheden nu er på niveau med november 2008, som er omkring det tidspunkt, hvor krisen for alvor satte ind og endte med at sende antallet af ledige i 3F op på over 40.000.

En stor del af forklaringen skal dog findes i, at flere er røget ud af dagpengesystemet. Sidste år mistede omkring 8500 3F'ere dagpengene, fordi de havde været ledige i mere end to år.

Forbundssekretær i 3F Søren Heisel siger til Fagbladet, at det "går bedre".

- Men vi har stadig mange ledige. Derfor er vi i 3F også i fuld gang med at sætte turbo på vores formidling af job til vores ledige, siger Søren Heisel.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger i en kommentar til faldet, at det er positivt, at 3F nu kan melde ud, at ledigheden hos medlemmerne er tilbage på samme niveau som før krisen.

- Regeringens mission har været at få Danmark tilbage på sporet og danskerne i arbejde, skriver Bjarne Corydon i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Dagens tal fra 3F er, sammen med stigningen i beskæftigelsen på 28.000 det seneste år, med til bekræfte billedet af, at det går den rigtige vej, siger ministeren.

Fordelt på køn er ledigheden blandt mændene i 3F på 6,6 procent og 8,9 procent for kvinder.

/ritzau/