Nederlag fra Nederlandene: Spanien udraderet 5-1

10 år siden

|

14/06/2014

De regerende verdensmestre fra Spanien indledte fredag VM-slutrunden med en nedtur af de helt store.

Landstræner Vicente del Bosques stjernespækkede mandskab gik fuldstændig i opløsning, da holdet tabte med 1-5 til Holland i gruppe B.

Hollænderne tog dermed en perfekt revanche for finalenederlaget for fire år siden i Sydafrika, da Robin van Persie, Arjen Robben og Stefan de Vrij fredag bankede boldene ind bag en forfærdeligt spillende Iker Casillas i Spaniens mål.

Spanierne har ellers vundet alt de senere år - EM og VM - og det så til at begynde med ud til, at det skulle fortsætte i samme stil i Salvador.

De spanske favoritter tog føringen efter en halv times spil, da Diego Costa fik tiltusket sig et straffespark. Det var dog ikke helt tydeligt, om Stefan de Vrij rent faktisk sparkede Costas støtteben væk, eller om den nationaliserede spanier selv mistede fodfæstet. Det lignede mest det sidste.

På det efterfølgende straffespark sendte rutinerede Xabi Alonso sikkert bolden forbi Jasper Cillessen i Hollands mål til 1-0.

Det var en skarp aflevering ind bag det hollandske forsvar, der fremtvang straffesparket, og der var generelt masser af plads i Hollands bageste rækker.

Umiddelbart før pausen lagde Andrés Iniesta bolden ind til David Silva, der burde have øget til 2-0. I stedet forsøgte Silva lidt naivt at lobbe bolden over Cillesen, som let kunne nappe Manchester City-spillerens forsøg.

Kampen tog nu en gevaldig drejning, da hollænderne på få minutter tog føringen.

Først på et fremragende hovedstød af Robin van Persie, der med suverænt overblik dirigerede et indlæg fra venstrekanten Daley Blind i mål til 1-1 lige før pausen. Manchester United-angriberen kastede sig efter bolden, og lagde den i en bue over Iker Casillas i det spanske mål.

Det var hollandsk akrobatik i verdensklasse.

Arjen Robben viste også akrobatiske evner i anden halvlegs indledning, hvor han tog en høj bold ned og trak forbi Sergio Ramos og Gerard Pique. Med de to midterforsvarere halsende efter sig tordnede han bolden i mål til 2-1.

Efter godt en times spil øgede Stefan de Vrij til 3-1, da bolden fik lov til at gå over til bageste stolpe, hvor de Vrij stod klar. Spaniens keeper Iker Casillas blev presset hårdt af Robin van Persie og nåede ikke op til bolden.

Casillas var senere impliceret i van Persies mål til 4-1, da Real Madrid-keeperen ikke fik kontrol over en tilbagelægning. Den hollandske frontløber pillede bolden fra ham og scorede uden de store problemer.

Arjen Robben fik også sit navn på måltavlen endnu en gang. 10 minutter før slutfløjt vandt han en løbeduel over en halv banelængde med Sergio Ramos og øgede til 5-1.

Spanien skal forsøge at rejse sig på onsdag mod Chile, mens Holland skal op imod Australien.