Mystikken vil ingen ende tage efter TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane': Nu er der nyt

Emil Martesen

4 uger siden

|

19/08/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Flere millioner danskere har set dokumentarserien 'Den sorte svane', der har rullet over skærmen på TV 2. Den er desuden også tilgængelig på streamingtjenesten TV 2 Play, hvor flere seere så alle afsnit i et hug.

Det har chokeret mange at se, hvordan underverdenen tilsyneladende samarbejder med alt fra advokater til tilsyneladende lovlydige rigmænd.

Den noget så omdiskuterede dokumentar har også sat gang i noget af et efterspil.

Et efterspil som i den grad får panderynkerne frem hos danskerne.

Den populære dokumentarserie har allerede haft konsekvenser for flere af de involverede, men nu lader det langt om længe til, at det får konsekvenser for hovedpersonen Amira Smajic.

Hun står nemlig over for alvorlige anklager i en retssag ved Retten i Herning.

Sagen omhandler anklager om dokumentfalsk og afgivelse af urigtig erklæring, hvor anklagemyndigheden kræver en fængselsstraf.

Sammen med en frisør fra Herning er Amira Smajic anklaget for at have udarbejdet en falsk ansættelseskontrakt tilbage i maj 2019.

Det skrev Ekstra Bladet i sidste uge.

Kontrakten blev ifølge anklageskriftet fremsendt til Retten i Herning som led i en konkursbegæring mod et selskab, hvor frisøren var direktør.

Dokumentet hævdede, at en person, omtalt som K, havde krav på feriepenge fra selskabet, et beløb på 124.850 kroner.

Imidlertid viser anklageskriftet, at K aldrig har været ansat i selskabet.

I retten fredag

Den 23. august skal Amira Smajic møde i retten i Herning, hvor anklagemyndigheden kræver en fængselsstraf for hendes påståede involvering i sagen.

Forsvarsadvokaten Berit Holmstrøm lægger dog ikke skjul på, at det er usikkert hvorvidt hendes klient overhovedet vil møde op i retten.

Det fortæller hun SE og HØR.

Her afslører hun, at der har været manglende kommunikation mellem hende og Smajic:

"Jeg ved ikke, om hun (Amira Smajic, red.) kommer til retsmødet på fredag. Vi har ikke talt sammen i et stykke tid", lyder det fra hende.