Det har dog ikke medført, at man herhjemme anbefaler, at man gør brug af dobbelt mundbind - eksempelvis et stofmundbind, man har uden på et kirugisk mundbind.
Det er på trods af, at det nu har vist sig at brug af dobbelt mundbind kan blokere helt op mod 92,5 procent af potentielt smittebærende partikler. Det er resultatet, som forskere fra US Centers for Disease Control and Prevention kom frem til, da de foretog undersøgelsen.
Det skriver TV2.
Hvis man sammenligner ovenstående med de blå mundbind, som de fleste bruger hertillands, så blokerer det mere, da de blå mundbind "kun" forhindrer 63 procent af partiklerne i at sprede sig.
"På nuværende tidspunkt overvejer Sundhedsstyrelsen ikke at anbefale brug af stofmundbind udenpå kirurgisk mundbind, men vi følger naturligvis nyeste viden på området," bliver der skrevet i en mail, som endhedschefen i Sundhedsstyrelsen, Bolette Søborg har skrevet til TV 2.
De nye resultater virker overraskender, hvorfor TV2 valgte at spørge Bolette, om man i Sundhedsstyrelsen nu overvejer, om man skal gøre brug af dobbelt mundbind i Danmark.
Resultatet er også nået til Norge, hvor man overvejer at anbefale brug af dobbelt mundbind. Det overvejer Sundhedsstyrelsen dog ikke at gøre, da de mener, at et stofmundbind er tilstrækkeligt.
"Både et stofmundbind og et CE-mærket engangsmundbind er i de fleste situationer tilstrækkeligt til brug i det offentlige rum," skriver Bolette Søborg til TV2.
Hun påpeger slutteligt, at man i undersøgelsen udelukkende har undersøgt effekten af et stofmundbind uden på et kirugisk mundbind.