Når Holstebro Badeland på lørdag samler omkring 40 indvandrer-kvinder i svømmehallen, så er der tale om en succes.
Og forklaringen er den simple, at muslimerne og andre med en anden kultur omkring afklædning får lov til at bade alene og for nedrullede gardiner.
De har nemlig omklædningsrum og bassiner for sig selv sammen med en kvindelig livredder. Kvinderne vil helst bade for sig selv, og ingen mænd er til stede.
Det er den Multikulturelle Forening i Holstebro, der arrangerer, at badelandet får nye brugere. Både babyer og kvinder op til 60'erne er med, og mange af dem motionerer sjældent.
Andre steder i landet giver indvandreres brug af svømmehaller uro. Men Holstebro Badeland er fundet ind i et godt samarbejde med Den Multikulturelle Forening, og sidste lørdag aften var der åbent for mænd.
Badelandet er normalt lukket lørdag aften, men med samarbejdet udnyttes bassinerne endnu mere. I sidste sæson var der nærmest ventetid på at leje faciliteterne lørdag, og Holstebro Badeland har også et samarbejde med den kurdiske venskabsforening og den dansk-arabiske venskabsforening.
Foreningerne lejer sig ind, og badningen foregår altså for nedrullede gardiner. Dem har badelandet fra et tidligere samarbejde med danske nudister.
Lederen af Holstebro Badeland, Poul Erik Nielsen, glæder sig over at komme i kontakt med nye brugere. Han kan se, at nogle af indvandrerne også er begyndt at komme i den almindelige åbningstid, efter at de har lært stedet at kende i en lukket kreds.
Den Multikulturelle Forening omfatter folk fra en række forskellige lande: Libanesere, palæstinensere, irakere, kurdere og somaliere. De fleste muslimer, men også enkelte kristne og andre.
Foreningens formand, Ali Al Manaaki, siger, at mange af medlemmerne helst ikke vil klæde sig helt nøgne i badet og kvinder ikke svømme sammen med mænd. Lørdag aften kan de lære badelandet at kende under forhold, hvor de føler sig trygge.
- I starten var det gratis at komme ind, men nu har vi gradvist sat entreen op til 25 kr., sådan at vi får penge til lejen. Vi vil gerne vænne folk til at bruge tilbuddene i det danske samfund. siger Ali Al Manaaki.