Mor indrømmer skrækkelig handling: Jeg troede aldrig, jeg ville gøre det mod mit barn - men det gjorde jeg

K P

425 uger siden

|

26/08/2016

Dagens topnyheder

Med de sidste dages hede, kan de fleste godt regne ud, at der bliver rigtig varmt i bilen, når man lader den stå i solen. Af samme årsager ville du aldrig efterlade dit barn alene i den brændende varme bil. Eller ville du?

De fleste ville automatisk sige nej til dét spørgsmål og måske samtidig fordømme de forældre, der de seneste år har skabt overskrifter ved at glemme deres babyer og børn på bagsædet af et glohedt køretøj. Men det kan ske for alle, forsøger en mor til fire børn at slå fast i et blogindlæg på ScaryMommy.

Hun var selv kritisk over for de forældre, der glemmer sine børn – indtil hun selv oplevede følgende:

En sen eftermiddag, da manden kom hjem fra arbejde og huset var fyldt med larmen fra deres fire børn, besluttede hun sig for at toppe deres aftensmad med nogle majs på grillen. Hendes mor var lige flyttet til byen for at være tættere på børnebørnene, og det skulle fejres med lækker grilmad i haven den ekstraordinært varme juniaften.

Manden bad derfor moderen, Rita Templeton, om at tage deres yngste barn med, når hun og bedstemoderen kørte afsted fra al virvaret. 

- Jeg satte min stille og rolige, etårige ind i sin (rigtigt vendte) autostol og vi kørte afsted. Supermarkedet var ikke langt væk, og min mor og jeg sad og pjattede og grinede hele vejen, mens vores gode humør kun blev bedre af tonerne fra musik i radioen og tanken om, at vi snart skulle spise noget lækkert mad. Vi kørte ind på p-pladsen, stadig grinende. Jeg tjekkede klokken på min telefon. Min mor ledte efter sin læbepomade i tasken. Jeg trykkede “lås” på bilnøglerne, skriver moderen i sit indlæg.

Læs også: Far efterlader 3-årig dreng i stegende varm bil: Skulle lige ind og handle

De fik indkøbene overstået, betalt og kom tilbage på den for solen blottede parkeringsplads.

- Jeg låste bilen op. Vi satte os ind. Jeg begyndte at køre; radioen blev tændt, aircondition bragede afsted, næste destination i sigte. Men så hørte jeg min mor gispe på en måde, der overdøvede musikken. Dét gisp var ligesom at høre et tordenskrald for mig, fordi det i samme skrækkelige sekund gik op for mig, hvad hun lige havde tænkt: Vi havde glemt babyen i bilen. Os begge to.

Det har taget Rita årevis at indrømme sin fejl over for andre, men hun vælger alligevel at skrive om det nu for at gøre opmærksom på, at selv opmærksomme og ansvarsfulde forældre, som hun anser sig selv for at være, kan begå fejlen, der desværre allerede har kostet liv.

- Det er svært at indrømme, at jeg har begået sådan en potentielt set ødelæggende fejl som forælder, især når det handler om mit barns sikkerhed – men det gjorde jeg. Og det gjorde min mor også. Og det var skræmmende let at komme til at gøre, afslutter hun.

Læs også: Politi: Sådan skal du gøre, hvis du opdager en varm bil med en hund eller et barn i

Læs også: 3-årig dreng er fundet død i varm bil

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: