Minister indkalder til pressemøde: Nu skal de opløses

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

10/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) indkalder til pressemøde klokken 12.00.

Dagens topnyheder

Med en sag, der tegner sig til at blive mere omfattende end tidligere retsopgør mod organiserede kriminelle grupperinger, står rockergruppen Bandidos over for en mulig opløsning på dansk jord.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) er sat til at kaste lys over de juridiske skridt mod gruppen klokken 12.00 onsdag, ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet som B.T. har modtaget.

Michael Juul Eriksen, advokat for Bandidos, har udtrykt, at en opløsningssag er blevet indledt mod gruppen, efter at have modtaget beskeden tidligere på dagen.

"Et eller andet sted har vi fornemmet, hvor det bar henad. Der var aftalt en afhøring, hvor vi skulle præsentere vores side af sagen, men så kunne vi læse, at der var sendt en indstilling," deler han.

Efterforskningen, ledt af National Enhed for Særlig Kriminalitet, har strakt sig over flere måneder og inkluderet ransagninger af flere Bandidos-klubhuse. Dette spejler tidligere tiltag mod Loyal To Familia (LTF), som endte med en opløsning godkendt af både byret, landsret og Højesteret.

"Denne sag vil være langt mere omfattende," udtaler Eriksen, som også var involveret i LTF-sagen.

Handlingerne mod LTF førte til, at det blev strafbart at bære gruppens symboler, efter et midlertidigt forbud blev indført i september 2018. Opløsningen blev bekræftet af Højesteret i 2021.

Bandidos' har for nyligt ekspanderet deres territorie til Aarhus. Opløsning af en rockergruppe kræver bevis for ulovlige formål i henhold til Grundlovens paragraf 78.