Milan-ikonet Maldini frygter for Milans fremtid

admin

10 år siden

|

18/03/2014

Dagens topnyheder

Fodboldklubben AC Milan er i store problemer i den hjemlige liga, og der er ikke udsigt til, at det bliver bedre lige med det første.

45-årige Paolo Maldini, som løftede fem Champions League-trofæer og vandt syv italienske mesterskaber som anfører for klubben, er ked af, at det forholder sig sådan, og han mener, at der skal ske noget drastisk for at hive klubben op af det sorte hul.

Han mener, at det kræver en langsigtet strategi, hvis Milan igen skal konkurrere med Juventus, som er bedst i Italien, og i Europa med Bayern München og Real Madrid.

- Juventus har forstået, hvad det kræver og har omstruktureret ved at etablere en solid gruppe af italienere, som ved, hvordan man får succes, siger Paolo Maldini til tirsdagens udgave af sportsavisen La Gazzetta dello Sport.

- Da vi vandt Champions League i 2007, sagde jeg til Galliani (Milans klubpræsident, red.), at vi ikke var Europas bedste hold. Jeg mente, at uden en stor investering, ville vores styrke begynde at glide væk. Salget af Ibrahimovic og Thiago Silva var et problem.

Paolo Maldini understreger, at han ikke beklager sig, fordi han har et gammel regnskab, der skal gøres op.

- Jeg er en del af klubben, og jeg har to børn, som spiller ungdomsfodbold i klubben.

- Jeg føler en blanding af vrede og skuffelse. Ikke så meget på grund af resultaterne, for vi er blevet nummer 10 eller 11 før. Mere på grund af, at alt det, vi har arbejdet hårdt for at bygge op over 10 år, ser ud til at forsvinde, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Milan er lige nu nummer 12 i Serie A, 40 point efter topholdet Juventus og ser også ud til, med 10 kampe tilbage, at ende helt uden adgang til at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Paolo Maldini mener ikke, at man kan klandre klubbens uprøvede nyansatte træner Clarence Seedorf noget.

- Ikke en gang en træner som Pep Guardiola (Bayern Münchens træner, red.), ville have været nok, siger han.

/ritzau/