Mette Frederiksens dage som statsminister kan være talte: "Et stensikkert tegn"

Emil Martesen

33 uger siden

|

15/03/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Mette Frederiksens dage som statsminister kan være talte.

Dagens topnyheder

Der har været en del snak frem og tilbage, men inden længe kan Mette Frederiksen være færdig som dansk statsminister.

Sagen er den, at der florerer rygter om, at hun aktivt selv byder sig til i kampen om en international toppost. Torsdag blev der pustet ild til rygterne, da den danske statsminister tog til Færøerne og Grønland med EU-Kommissionens chef, Ursula von der Leyen.

Den rejse peger i retning af, at Mette Frederiksens fokus ligger på at pleje sine internationale relationer frem for at få Socialdemokratiet, som hun står i spidsen for, tilbage på sporet efter skuffende meningsmålinger.

Sådan skriver B.T.

"Hun bruger utrolig meget tid på at pleje sine kontakter kontra at passe en regering, der sejler i meningsmålingerne. Det er som regel et stensikkert tegn på, at man har sit fokus rettet på, hvad man skal, når man ikke er statsminister længere", udtaler Ander Vistisen, der er Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-valget, til Politiken.

Han drager også paralleller til Anders Fogh Rasmussens tidligere skifte til en international post som Natos generalsekretær i 2009. Anders Fogh Rasmussen havde kort inden skiftet fortalt til offentligheden, at han ikke var i spil til posten.

EU's præsident

Den post, Mette Frederiksen angiveligt er i spil til, er posten som formand for Det Europæiske Råd, der også omtales som EU's præsident. Hvis hun ender med at indtage posten, vil hun ikke kunne fortsætte som dansk statsminister på samme tid.

Hendes ordfører, Rasmus Stoklund, afviser dog rygterne blankt:

"Det er ærgerligt, når man reducerer dansk politik til et cirkus, hvor man i stedet for at kritisere substansen og indholdet af de politiske forslag, vi kommer med, om alt fra ældrereform til forsvarsudspil, forsøger at begå karaktermord på en politiker ved at insinuere alverdens ting på et usagligt grundlag", lyder meldingen til Politiken.