Meta skal betale 4.9 milliarder kroner til deres Facebook-brugere: Se om du er berettiget til pengene

Henrik Rothenbücher

90 uger siden

|

18/04/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Facebook har indgået forlig i søgsmålet, og de indvilliger derfor i at betale cirka 4.9 milliarder danske kroner til de brugere, der er berettigede til det.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Facebooks moderselskab, Meta, har indvilget i at betale i alt $725 millioner (Cirka 4.9 milliarder kroner) til sine brugere for at afslutte et søgsmål mod selskabet. Den teknologiske gigant blev anklaget for at dele brugernes data uden deres samtykke. ,

Nu kan brugerne gøre krav på en del af forligsbeløbet, hvis de opfylder visse betingelser. Det rapporterer Fast Company-magasinet.

En række søgsmål blev anlagt mod Facebook med påstand om, at virksomheden delte brugernes og deres venners data uden at indhente tilladelse fra dem. Søgsmålene hævder også, at Facebook ikke overvågede tredjeparter, der fik adgang til brugernes data, tilstrækkeligt.

Søgsmålene blev senere samlet i et gruppesøgsmål mod Facebook. Selvom den teknologiske gigant har afvist anklagerne, har de accepteret at betale $725 millioner for at afslutte søgsmålet.

Hvem er berettiget til at kræve erstatning?

Berettigede personer kan gøre krav på erstatningsbeløbet, hvis de brugte Facebook mellem den 24. maj 2007 og den 22. december 2022. Disse brugere skal indsende et krav og udfylde et online erstatningsskema senest den 25. august 2023. Men kun dem i USA har ret til erstatningspengene, eller brugere, der boede i USA mellem den 24. maj 2007 og den 22. december 2022.

Så hvis du har boet i USA i denne periode, så er du formentlig berettiget til at få del i pengene.

Fornularen kræver, at brugerne oplyser deres personlige oplysninger såsom navn, adresse, telefonnummer, land og e-mailadresse. Man skal også vælge betalingsmetoden, hvorigennem beløbet vil blive overført. I april 2018 meddelte Facebook, at personlige data fra 87 millioner brugere var blevet delt på upassende vis med det britiske politiske konsulentfirma Cambridge Analytica.

"I alt tror vi, at Facebook-oplysningerne for op mod 87 millioner mennesker - for det meste i USA - kan være blevet delt på upassende vis med Cambridge Analytica," sagde Facebooks daværende teknologidirektør Mike Schroepfer.