Messerschmidt: Stort øjeblik for Dansk Folkeparti

admin

10 år siden

|

25/05/2014

Dagens topnyheder

Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, blev modtaget som valgets sejrherre, da han kort efter klokken 20 satte sine fødder på Christiansborg for at mødes med sine partifæller.

Dansk Folkeparti ser i de såkaldte valgstedsmålinger ud til at blæse forbi de øvrige partier til EU-parlamentsvalget, og det var også en stormende modtagelse, som partimedlemmerne gav deres spidskandidat.

- Det her føles godt. Det er et ganske stort øjeblik i Dansk Folkepartis historie, lød det fra Morten Messerschmidt, da han trådte ind over dørkarmen til partiets valglokale.

- Det her er første skridt på et forhåbentlig andet samarbejde i EU, hvor det ikke er EU, der afgør, hvad EU's magt er, men hvor danskerne og de øvrige europæere også tages med på råd, lyder det fra Messerschmidt.

Dansk Folkeparti bliver det største parti ved EU-valget, mens Liberal Alliance som det eneste opstillede ikke bliver valgt ind.

Det viser de første valgstedsmålinger fra DR og TV2. Valgstedsmålingerne bygger på interview med vælgere, der oplyser, hvad de har stemt ved søndagens valg til Europaparlamentet.

Dansk Folkeparti står til hele 24,9 procent i TV2's valgstedsmåling, der er foretaget af Megafon. DR's måling, som er foretaget af Epinion, giver DF 23,1 procent af stemmerne.

- Jeg har nogle gange nogle vilde drømme, men så vildt har jeg ikke prøvet at drømme, siger Morten Messerschmidt

- Det er ikke kun mig, der har båret det her igennem. Jeg har bare været spydspidsen. Hvis ikke alle havde bakket op, havde det ikke været muligt., siger han.

/ritzau/