Mere dårligt nyt til Rusland og Putin: Timingen kunne ikke være dårligere

Emil Martesen

48 uger siden

|

03/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Timingen kunne ikke være dårligere for Rusland.

Dagens topnyheder

I en tid, hvor Ruslands økonomi allerede er presset, kommer der nu yderligere dårlige nyheder.

Moldova har løftet sløret for, at landet ikke længere vil købe naturgas fra Ruslands Gazprom. Beslutningen falder på et kritisk tidspunkt, da Gazprom netop har rapporteret en rekordlav gasproduktion:

"Dette kommer som et alvorligt slag for den russiske økonomi, der i høj grad er afhængig af energieksport", lyder det fra en kilde tæt på situationen.

Moldovas energiminister bekræftede beslutningen i et interview med RIA og udtalte, at landet vil søge alternative kilder til dækning af sit gasbehov.

Og selvom ministeren ikke specificerede, hvilke kilder Moldova vil vende sig mod, ses beslutningen som et markant skridt i retning af at reducere landets afhængighed af russiske energiforsyninger.

Det skriver Nasdaq.

Men det stopper ikke her.

Denne beslutning er ikke en isoleret begivenhed, men snarere en del af en større tendens, hvor flere lande søger at diversificere deres energikilder og reducere afhængigheden af russisk gas.

Og analytikerne lægger ikke skjul på, at det udgør en langsitet trussel mod Ruslands position på det globale marked:

"Dette udgør en langsigtede trussel mod Ruslands position på det globale energimarked".

Tidspunktet for Moldovas beslutning kunne næsten ikke være værre for Rusland. Det kommer i kølvandet på Gazproms egne urovækkende nyheder og har ført til spekulationer om den fremtidige stabilitet i Ruslands energisektor:

"Dette er en dobbelt nedtur, der får os til at spekulere på, hvilke yderligere udfordringer der kan ligge forude", siger en branchekender.

Mens Moldova nu begynder sin søgen efter alternative gasleverandører, vil alle øjne være rettet mod Rusland for at se, hvordan landet reagerer på denne seneste tilbageslag.