Der findes et kendt ordsprog, som lyder ‘Alt med måde’.
Kort og godt betyder det, at for lidt eller for meget fordærver alting.
Dette er præcis hvad den italienske side salutisticamente understreger, da de påpeger en række populære hverdagsfavoritter, som du hurtigt kan brænde fingrene på, hvis du indtager dem i for store mængder.
Det er ingens næse gået forbi, at margarine er usundt.
Vælger du at indtage det i for store mængder øger du risikoen for hjertesygdomme. Derudover er det rig på mættet fedt, som øger kolesterolniveauet.
Slik står også højt på listen, som fødevarer der er skadelige, hvis du indtager dem i for store mængder.
Det bliver sammen med læskedrikke og juice karakteriseret som de fødevarer, der indeholder mest sukker, som naturligvis fremmer fedme og diabetes.
Dertil giver det også huller i tænderne, som både er af økonomisk og smertefuld konsekvens.
Leversygdomme og svækkelse af knoglerne er også på listen over ting som slik i for store mængder kan forårsage.
Den italienske side løfter også sløret for at pommes frites ved høje temperaturer frigiver et stof kaldet akrylamid, som er et kræftfremkaldende stof. Derudover er de meget kalorieholdige og rige på fedt, hvorfor risikoen for fedme, kolesterol og hjerte-kar-sygdomme øges.