Dansk håndbold har sat sig tungt på verdensscenen, men spørgsmålet melder sig: Er det blevet for meget af det gode?
Efter endnu en VM-triumf diskuteres det, om danskernes dominans har gjort sporten forudsigelig og dermed mindre spændende at følge.
Mathias Gidsel, en af nøglespillerne på landsholdet, afviser kritikken og understreger, at det danske håndboldmiljø fortjener anerkendelse for den historiske succes.
“Det er noget vås. Man skal være stolt af, at vi er så dygtige til håndbold. Man skal ikke tage for givet, at der er så mange frivillige unge mennesker, der spiller håndbold, og derfor er vi så dygtige,” siger han i forbindelse med en virtuel pressekonference.
Ifølge ham er det ikke et problem, at Danmark vinder år efter år – snarere et bevis på, hvor stærk håndboldkulturen er.
Det siger han til Ekstra Bladet
Motivationen er intakt
Fejringen af guldet blev markant, både i Oslo og ved hjemkomsten til København, hvor Rådhuspladsen dannede rammen om en storstilet hyldest.
Efterfølgende fortsatte festlighederne på natklubben Søpavillonen, men bag glæden lurer også en fysisk og mentalt krævende hverdag.
“Jeg vil også sige her på bagkant, at vi har slidt hårdt. Mange virkede trætte, og Bundesligaen begyndte allerede i lørdags. Det er hårdt at komme hurtigt tilbage til hverdagen, men vi er selvfølgelig ekstremt høje over oplevelsen og festen,” fortæller Gidsel.
Efter halvandet års konstant kampaktivitet med tre store slutrunder i streg begynder det at sætte sine spor, og med op mod 30 kampe mere på programmet kan fremtiden virke overvældende.
Trods de fysiske udfordringer er motivationen intakt. For eliten handler det om at præstere, uanset hvor tæt kampene ligger.
En mentalitet, der har gjort Danmark til verdens bedste håndboldnation – og som, ifølge Gidsel, bør hyldes frem for at kritiseres.