Matador-stjerner deler opsang i 'Go' aften Live': Det må og skal blive bedre

Mathias Busekist

45 uger siden

|

19/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når kvinder bliver ældre, falder de i kurs i film- og tv-branchen.

Dagens topnyheder

Skuespillerne i form af Sonja Oppenhagen, Malene Schwartz, Ghita Nørby samt Kirsten Olesen, har i et interview i magasinet 'Alt for damerne' været ude med en opsang til den danske film- og tv-branche.

Det fremgår af interviewet, at kvinderne er trætte af, at når kvinder bliver ældre, falder de i kurs i film- og tv-branchen.

Det skriver TV 2 Nyheder.

Men de ser en tendens, når de hører om og taler med deres kolleger, som har været i branchen i knap så mange år, som de selv har.

En tendens, de nu ønsker at gøre op med.

"Når skuespillere nærmer sig 30-40-årsalderen, ryster de jo ved tanken om, at de skal blive for gamle. Det er jo forfærdeligt og sørgeligt," siger Malene Schwartz i 'Go' aften Live'.

Og det mener hun og Sonja Oppenhagen forklarer, hvorfor ældre kvinder i dag er underrepræsenteret i danske film.

"Når du er over 40-45 år, så er du ikke interessant som skuespillerinde. Mændene har nemmere ved det. For når mænd bliver grå og gamle, bliver de interessante - når kvinder bliver grå, bliver de bare gamle," kommer det fra skuespiller Sonja Oppenhagen i 'Go’ aften Live'.

De retter videre kritik af, at man eksempelvis caster kvinder i 30 års alderen til at spille mødre til teenagere.

De håber derfor, at de med deres opråb kan være med til at skabe opmærksomhed på problemet og dermed føre til en større diversitet og repræsentation på skærmen.

De fremhæver blandt andet en anden, bedre tendens, som man blandt andet ser i det store udland, hvor ældre kvinder i film har stor succes.

Udover Barnaby nævner de ‘Downton Abbey’, ‘Miss Marple’ og ‘The Most Exotic Marigold Hotel’, hvor alle karaktererne er over 80 år.

Og deres kritik bliver der reageret på.

Dansk Skuespillerforbund vil fremadrettet opfordre branchen til at tage et større ansvar, og denne ambition deler Producentforeningen.