Martin Malm blev afsløret i TV 2-dokumentaren ‘Den sorte svane’: Nu er dommen faldet

Kamille Isaksen

4 uger siden

|

31/05/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Forretningsmanden Martin Malm fra TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' er nu blevet dømt.

Dagens topnyheder

Når man snakker om emner som kriminalitet og hvidvaskning, så er det nok ikke en mand som Martin Malm, man tænker på i første omgang. 

Derfor fik de fleste danskere sig nok også noget af en overraskelse, da forretningsmanden blev afsløret i den nye TV 2-dokumentar ‘Den sorte svane’.

Den nordsjællandske erhvervsmand Martin Malm er blevet et centralt samtaleemne efter den opsigtsvækkende TV 2-dokumentar ved navn "Den sorte svane". Dokumentaren, som har kastet lys over Martin Malms metoder, har nu ført til, at han er blevet idømt konkurskarantæne på grund af "groft uforsvarlig forretningsførelse".

Det skriver Finans

I dokumentaren afsløres det, hvordan Martin Malm angiveligt brugte sine virksomheder til at hvidvaske penge for kriminelle grupper via falske fakturaer og trække uberettiget momsrefusion fra staten. Disse afsløringer er blevet optaget med skjult kamera, hvor Martin Malm selv beskriver sin praksis.

I maj blev Martin Malm så officielt idømt en treårig konkurskarantæne af Sø- og Handelsretten. Konkursbehandlingen, der begyndte i december 2023, er en udløber af et tidligere fallitbo, hvor Martin Malm var direktør og ejer. Sagen har også resulteret i en politianmeldelse mod Martin Malm, og skattemyndighederne har opdaget, at de har over 3 millioner kroner til gode fra Martin Malms konkursramte selskab C. G. Ejendomme på grund af forkert momsbetaling.

Disse 3 millioner kroner blegner dog i sammenligning med et andet af Martin Malms konkursramte selskaber, hvor Skattestyrelsen har rejst krav om 9 millioner kroner.