Donald Trump kendt skyldig i alle anklager

Henrik R

5 uger siden

|

30/05/2024
Nyheder
Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com
Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com
Den tidligere amerikanske præsident var alt andet end tilfreds med beslutningen.

Dagens topnyheder

I en skelsættende afgørelse har en jury i New York fundet den tidligere præsident Donald Trump skyldig på alle 34 punkter for forfalskning af forretningsdokumenter i første grad.

Dommen blev annonceret kort efter kl. 17.00 (lokaltid New York), cirka 40 minutter efter juryen havde meldt ud, at de var kommet til enighed.

Anklagerne, rejst af Manhattan District Attorney Alvin Bragg, omhandlede påstande om, at Trump forfalskede forretningsdokumenter for at skjule en betaling på $130.000 til Stormy Daniels, en voksenskuespiller, under præsidentkampagnen i 2016.

Betalingen blev angiveligt foretaget for at forhindre Daniels i at afsløre en påstået affære med Trump i 2006.

Sagen mod Trump

Anklagerne hævdede, at Trump orkestrerede betalingen for at påvirke udfaldet af præsidentvalget i 2016 ved at få Daniels til at tie. Sagen hvilede på at bevise ud over rimelig tvivl, at Trump bevidst forfalskede dokumenter for at skjule transaktionen. Anklagemyndighedens primære bevismateriale omfattede vidnesbyrd fra Michael Cohen, Trumps tidligere advokat, som hævdede, at han foretog betalingen efter Trumps ordre.

Cohen, betragtet som anklagemyndighedens stjernevidne, vidnede, at han brugte en boligkredit til at betale Daniels og blev refunderet af Trump gennem forskellige forretningsenheder.

Cohen beskrev, hvordan han skjulte betalingen fra sin kone og offentligheden og understregede, at Trump instruerede ham i at "ordne det."

Trump kalder dommeren for korrupt

Kort efter dommen gav Donald Trump en kort udtalelse til de fremmødte journalister, hvor han blandt andet sagde:

"Dette var en skændsel og en forudindtaget retssag, korrupt dommer."

"Den rigtige 'retssag' finder sted den 5. november, ved folket." Her henviser Trump til det amerikanske præsidentvalg. Trump sluttede af med at anklage Biden for at stå bag.

Hvad strafudmålingen bliver, vides på nuværende tidspunkt ikke.