Mange husker dengang 7-årige Im Nielsen blev udvist af Danmark: Nu kan hun risikere at ryge ud igen

Kamille Isaksen

65 uger siden

|

24/10/2023
Nyheder
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det har og bliver ved med at være en hård kamp for Im Nielsen, som bare har et ønske om at forblive i Danmark.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det har været en lang rejse for Im Nielsen, der stadig husker den skæbnesvangre dag for præcis ti år siden. 

Den 10. november 2013 blev hun nemlig tvunget til at forlade Danmark som en syv-årig pige sammen med sin mor. Årsagen? Hendes papfar, Johnny Nielsen, døde af kræft, og ifølge loven mistede Im og hendes mor deres tilknytning til Danmark uden ham.

Det var en traumatisk oplevelse for Im, der siger, "Jeg kan huske, at jeg var ked af det. Jeg havde jo ikke noget liv i Thailand. Mit liv var her i Danmark."

Det skriver TV 2 Nord.

Hele lokalsamfundet og resten af Danmark stod sammen og kæmpede for at ændre deres triste skæbne. Dette skete blandt andet via fakkeloptog i gaderne. 

Derudover kæmpede lokalsamfundet og politikere for at ændre dette, og efter tre dages intens indsats lykkedes det at indføre en hastelov, der tillod Im og hendes mor at vende tilbage til Danmark.

Nu, ti år senere, har Im sin hverdag fyldt med lektier og forberedelser til kørekort ligesom alle andre på hendes alder. Dog er der noget andet, som fylder endnu mere. Hun skal nemlig tage indfødselsretsprøven, der skal sikre hendes danske statsborgerskab, da hendes opholdstilladelse udløber i december 2023.

Im uddyber sin frustration: "Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal igennem alt dette. Jeg har været i Danmark hele mit liv, bidrager til samfundet og tager uddannelse. Jeg prøver at gøre en forskel."

Hendes mor, Suthida Aro, er rørt over datterens kamp og føler, at det er uretfærdigt, at Im skal kæmpe for noget, hun allerede har levet hele sit liv.

Selvom loven blev ændret i 2014 og har været anvendt 395 gange siden, fortsætter Im sin kamp for indfødselsret og drømmer om at få sit danske pas. Hun ser det som en mulighed for at hjælpe andre og gøre en positiv forskel i samfundet.