Mange danskere har fået vigtig besked i e-Boks: Det kan koste dig dyrt ikke at åbne det

Emil Martesen

4 uger siden

|

12/12/2024
Nyheder
Foto: Privat
Det kan koste dig dyrt ikke at åbne det.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

E-boks er blevet en fast del af hverdagen for de fleste danskere, men hvor ofte tjekker vi egentlig ind for at se, hvad der gemmer sig i den digitale postkasse?

For mange bliver det en opgave, man udskyder, men sandheden er, at en overset besked kan få store konsekvenser.

Det kan være alt fra vigtige breve fra kommunen til påmindelser om regninger eller deadlines, der kan koste dyrt, hvis de bliver overset.

At tage et hurtigt kig i e-boks med jævne mellemrum er ikke bare sund fornuft – det er en god vane, der kan spare både tid og penge i længden.

Det må siges at være tilfældet denne gang, hvor flere boligejere for nylig har modtaget en vigtig besked i deres digitale postkasse.

Brevet er sendt fra Vurderingsstyrelsen, og har vist sig at indeholde oplysninger af stor betydning for tusindvis af danskere.

Det skriver Avisen Danmark.

Baggrunden for den kommunikation er en fejl i det offentlige it-system, der har ført til for lave boligskatteopkrævninger for omkring 900.000 ejendomsejere i 2024.

Problemet forventes også at strække sig ind i 2025.

Direktør i Vurderingsstyrelsen, Anne-Sofie Jensen, lægger ikke skjul på, at det er en ærgerligt situation, når it-bøvl pludselig skal blive til bøvl for boligejerne:

"Jeg synes, at det er ærgerligt, når it-bøvl hos os bliver til bøvl hos boligejerne, siger Anne-Sofie Jensen, der er direktør i Vurderingsstyrelsen, til DR.

For at afbøde konsekvenserne har staten oprettet automatiske lån til de berørte ejendomsejere.

Lånene som inkluderer renter på 2,66 procent, og kan betales tilbage enten ved boligsalg eller allerede nu, afhængigt af boligejerens ønsker.

Det reelle beløb, der er tale om, fremgår dog ikke tydeligt, hvilket skaber forvirring blandt mange ejendomsejere.

En online beregner skal hjælpe med at give et estimat, men beslutningen om at tilbagebetale lånet eller lade det løbe videre kræver nøje overvejelse.

Fagchef for bolig i Sparekassen Kronjylland, Jesper Vejergang Christensen, påpeger, at renterne kan vokse betydeligt over tid:

"Det er værd at tage stilling til, om du ønsker et lån eller ej. Selvom renteudgifterne for et enkelt år måske ikke er voldsomme, så løber det op over en længere årrække. Der løber renter på hvert år, og man betaler også renter af renterne", lyder det fra ham i en pressemeddelelse.

Vurderingsstyrelsen forventer, at boligskatten vil blive korrekt beregnet i forskudsopgørelsen for 2026.

Indtil da er det afgørende, at de berørte boligejere tager stilling til, hvordan de vil håndtere deres boligskat og eventuelle lån.

Fristen for at fravælge lånet for 2024 er 31. december i år, mens fristen for 2025 er et år senere.