Kontakten mellem borger og myndigheder er i løbet af de seneste år blevet erstattet af digitale selvbetjeningsløsninger, men ofte er systemerne så dårlige, at borgerne giver op.
Således er det blot 47,4 procent af de ansøgninger, danskerne har forsøgt at udfylde på hjemmesiden borger.dk, der er blevet gennemført, skriver Berlingske onsdag.
Og problemerne begrænser sig langt fra til danskernes møde med borger.dk, påpeger Søren Skaarup, der har mere end 25 års erfaring med digitalisering, service og kommunikation i det offentlige, over for Berlingske.
- Løsningerne er lavet til en anden tid, hvor det ikke var obligatorisk for borgerne at være digitale. Dengang lod mange være, fordi det var ufuldstændige løsninger. De er ikke blevet så meget bedre endnu, siger Søren Skaarup til avisen.
I Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet kan Marianne Sørensen, der er chef for det kontor, der har ansvar for den borgervendte del af digitaliseringsstrategien, godt forstå, at de digitale løsninger kan være frustrerende.
- Vi er i gang med et stort forandringsprojekt, der betyder, at vi skal vænne os til at gøre ting på andre måder, og i den proces opstår der tvivl og spørgsmål.
- Hvis man som borger har et problem, ligger det stadig i de offentlige myndigheders vejledningsforpligtelse at hjælpe, siger Marianne Sørensen til Berlingske.
/ritzau/