10 år siden

|

05/04/2014

Manchester City overtog lørdag eftermiddag andenpladsen i Premier League og lagde pres på topholdet Liverpool, der først spiller søndag.

Hjemme på City of Manchester Stadium sejrede titelaspiranten med 4-1 over Southampton.

Manchester City fik en drømmestart på kampen. Knap to minutter var spillet, da angriberen Edin Dzeko blev kantet i straffesparksfeltet, og Yaya Touré omsatte det dømte straffespark sikkert til en tidlig føring.

Det var ivorianerens 18. scoring i ligaen i denne sæson, og han øgede dermed sin position son klubbens topscorer.

I kampens efterfølgende del havde Southampton mest boldbesiddelse, og efter 35 minutter lykkedes det at fremtvinge et straffespark på kanten af feltet. Det vekslede Rickie Lampert til 1-1.

Da så det ud til, at det undertippede udehold skulle få uafgjort med til pausen, men man må i den grad sige, at Manchester City udnyttede de fire tillægsminutter, som dommeren dikterede.

Først afsluttede Samir Nasri et fremragende, gennemspillet angreb ved at sende bolden det sidste stykke over stregen til 2-1. TV-billederne viste dog efterfølgende, at dommeren burde have annulleret målet for offside.

Kort efter øgede Edin Dzeko på Aleksandar Kolarovs forarbejde.

Anden halvleg var knap så rig på højdepunkter, men 10 minutter før tid cementerede Manchester City sejren ved Stevan Jovetic' scoring.

Status i toppen efter denne kamp er, at Liverpool fører ligaen med 71 point for 32 kampe, Manchester City har 70 point for 31 kampe, mens Chelsea nu ligger nummer tre med 69 point for 32 opgør.