10 år siden

|

25/05/2014

Det var et meget spændende og dramatisk Formel 1-grandprix, der søndag blev afviklet i Monacos snævre gader.

Set med danske briller var der grund til stor ærgrelse, fordi danske Kevin Magnussen på femtesidste omgang blev ramt af motorproblemer og derfor endte som nummer 10.

Magnussen blev desuden ramt af den aggressive Ferrari-kører Kimi Räikkönen, som fik overhalet danskeren på voldsom manér i situationen.

Kort inden den episode lå Magnussen på en sjetteplads, men på en enkelt omgang mistede McLaren-køreren lynhurtigt fire placeringer.

10.-pladsen må stadig siges at være en godkendt placering efter tre grandprixer i træk uden for pointene. 10.-pladsen giver danskeren ét enkelt point.

Ikke siden andenpladsen i det første Formel 1-grandprix i Australien og niendepladsen i Malaysia har Kevin Magnussen leveret en så god præstation.

Mercedes-køreren Nico Rosberg, som begyndte i pole position, vandt foran teamkammeraten Lewis Hamilton.

Magnussen begyndte som nummer otte, men avancerede hurtigt to placeringer. Først overhalede Magnussen franskmanden Jean-Eric Vergne fra Toro Rosso, og dernæst udgik den forsvarende verdensmester Sebastian Vettel fra Red Bull.

Også den mexicanske kører Sergio Perez måtte forlade Monaco-banen efter et uheld i sin Force India-bil, men det havde ingen betydning for Magnussen.

Mellem 25. og 30. omgang var der flere små ændringer i stillingen, da Magnussen både blev overhalet og selv overhalede flere af konkurrenterne.

Magnussen mistede blandt andet en placering, da Vergne overhalede Magnussen ved det første pitstop. Det var dog ureglementeret, da franskmanden blokerede danskeren på vej ud af pitten.

Vergne blev straffet for overhalingen, som ikke var i orden, og det betød, at Magnussen igen kom foran franskmanden, som blev sendt hele vejen ned på 13.-pladsen.

Magnussen kørte generelt stabilt, og bortset fra den ærgerlige situation få omgange før afslutningen kom han sikkert og uskadt igennem de 78 omgange på den meget svære bane i Monte Carlo.

I de seneste tre grandprixer var det ikke lykkedes Magnussen at hente point, så der er tale om oprejsning for danskeren.

Også teamkammeraten Jenson Button leverede en fornuftig præstation, da han endte foran Magnussen på en placering som nummer seks.

I den samlede VM-stilling er Magnussen fortsat nummer ni - nu med 21 point. Button er samlet otter med 31 point.

Rosberg overhalede Hamilton i toppen. Rosberg har nu 122 point - fire med end sin teamkammerat.

Næste grandprix er det canadiske, som køres om to uger i Montreal.