Madspild: Hver dansker smider årligt mellem 60 og 65 kg mad væk

Finn Jensen

12 år siden

|

19/11/2012

Dagens topnyheder

De fleste kender problemet med at få det sidste ketchup ud af flasken, det sidste mayonaise ud af bøtten og det sidste yoghurt ud af kartonen. Faktisk sidder der i en gennemsnitlig yoghurtkarton hele ni procent yoghurt tilbage, når kartonen ryger i skraldespanden. Det vil Arla gerne ændre på, og de sender nu en ny yoghurtkarton i dagligvarehandlen, som giver forbrugerne bedre muligheder for at få det sidste yoghurt ud.

- Den nye karton har tre fordele for forbrugerne. Dels mindsker den madspild, dels får forbrugerne mere yoghurt for pengene, og dels fylder emballagen mindre i skraldespanden, når den er foldet sammen, siger Jakob Knudsen, marketingdirektør i Arla Danmark.

Hver dansker smider årligt mellem 60 og 65 kg mad væk, og adskillige undersøgelser viser, at emballage bærer en del af skylden. Det fortæller Selina Juul, der er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

- Ifølge en række forbrugerundersøgelser kan emballage være skyld i, at op til 25% af indholdet går til spilde. Det er simpelthen for svært at få resterne ud. Det usynlige madspild i fødevareemballagen skal bekæmpes, og forbrugerne har brug for hjælp fra producenterne. Så vi hilser den nye yoghurtkarton velkommen og  håber, at der vil komme flere lignende emballagetiltag i fremtiden, slutter Selina Juul.